6.6.24

«Να μην ψηφίσουμε όσους θα πάνε στις Βρυξέλλες για μπύρες...»



Στο ZARPA RADIO 89,6 και την εκπομπή του Δημήτρη Παππά, μίλησε ο καθηγητής ευρωπαϊκού δικαίου και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, Νικόλας Φαραντούρης ενόψει των ευρωκλογών της Κυριακής. 

«Ο  ελληνικός λαός να επιλέξει την Κυριακή ανθρώπους που μπορούν να χτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι, να σηκώσουν ανάστημα – Το 85% του Ταμείου Ανάκαμψης έχει πάει στην τσέπη 10 εταιρειών. Επιλέξτε ανθρώπους που μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Που μιλάνε μια δυο γλώσσες που δεν θα πάνε στις Βρυξέλλες για μπύρες, αλλά θα μπορούν να σας εκπροσωπήσουν» είπε, απευθυνόμενος στους Χανιώτες και τους Κρητικούς...

Σχετικά με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «ένα ψηφοδέλτιο με 42 υποψηφίους που αντανακλούν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και προσέθεσε: «ελπίζω οι Χανιώτες και όλοι οι Ελλήνες να με τιμήσουν με την ψήφο τους. Η πρώτη μου επαφή με την Περιφέρεια αν εκλεγώ την Κυριακή θα είναι στην Κρήτη. Το αγαπώ το νησί και το θεωρώ προμετωπίδα της εξωστρέφειας, του παραγωγικού ιστού»

Υποκριτική η συζήτηση για το πόθεν έσχες Κασσελάκη: Δεν έχει διαχειριστεί ούτε μια δεκάρα

Σχετικά με το πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη, ο κ. Φαραντούρης έκανε λόγο για «μια υποκρισία με την οποία οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, προσπαθούν να δημιουργήσουν θέμα την παραμονή των εκλογών». «Αντί να ασχολούμαστε με την ακρίβεια, την ασφάλεια, το ενεργειακό, το δημογραφικό, την αποτυχία της ΚΑΠ με το αλαλούμ του ΟΠΕΚΕΠΕ, ασχολούμαστε με το πόθεν έσχες του Κασσελάκη» ανέφερε και συνέχισε λέγοντας:

«Για να πούμε δύο πράγματα να τελειώνουμε. Κι εγώ υποβάλω 15 χρόνια γιατί διαχειρίστηκα δημόσιο χρήμα. Γιατί υποβάλλουμε πόθεν έσχες; Για να δουν οι πόλιτες εάν υπάρχει επαύξηση της περιουσίας τους μέσα από την διαχείριση του δημόσιου χρήματος. Ο κ. Κασσελάκης δεν έχει διαχειριστεί ούτε μια δεκάρα δημόσιο χρήμα, ήταν επιχειρηματίας στην Αμερική, δεν το έχει κρύψει. Πέρυσι τέτοια εποχή ελάχιστοι τον γνώριζαν, έως και κανείς. Η υποβολή πόθεν έσχες έχει να κάνει με την ιδιότητά του ως προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν ήταν Υπουργός, δεν ήταν βουλευτής, δεν έχει διαχειριστεί δημόσιο χρήμα. » σημείωσε για το θέμα ο κ. Φαραντούρης.

Εγώ έχω μιλήσει ανοιχτά για την οικογενειοκρατία στην Ελλάδα: Φύγαμε από τους Τούρκους για να έχουμε τέσσερις οικογένειες να ανακυκλώνονται στην Ελλάδα. Οι γόνοι τους, τα παιδιά τους, τα εγγόνια τους, σε δημόσιες θέσεις. Όλοι αυτοί που κουνάνε το δάχτυλο δεν έχουν δουλέψει μία ώρα στον ιδιωτικό τομέα. Ο συμπατριώτης σας, ο Πρωθυπουργός, με όλον τον σεβασμό στον θεσμό, ο άνθρωπος δεν έχει δουλέψει μία ώρα στον ιδιωτικό τομέα. Και θα μου πείτε για την εθνική τράπεζα, εκεί τον διόρισε ο πατέρας του ως Πρωθυπουργός, ο οποίος προφανώς εκεί τον διόρισε, δεν τον διόρισε σε καμιά ιδιωτική εταιρεία. Εκεί ούτε απ’ έξω δεν θα περνούσε. Αυτό είναι δικό μου σχόλιο, προσωπικό.

Καταρχάς ο κ. Μητσοτάκης, με την βουλευτική του αποζημίωση φαίνεται πως κάθε χρόνο αυξάνει την περιουσία του. Τα 30 σπίτια γίνονται 35 και τα 35 γίνονται 40. Πώς ρε παιδιά αυγατίζουν τα σπίτια με την βουλευτική αποζημίωση; Ο κ. Χατζηδάκης ας πούμε, δεν έχει επάγγελμα. Δουλειά, ένσημα, δεν είχε. Θα μου πεις και πειράζει; Όχι, δεν λέω ότι έχω πρόβλημα με αυτό. Λέω απλά ότι είναι υποκρισία όλοι αυτοί οι καρεκλοκένταυροι, τα προϊόντα της οικογενειοκρατίας, να κουνάνε το δάχτυλο για αδιαφάνεια που δούλεψε όλη τη ζωή του στο εξωτερικό.» ανέφερε ο κ. Φαραντρούρης

«Τα επιχείρημα του Σκέρτσου απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας»

Σχετικά με τον τρόπο που διαχειρίζεται η κυβέρνηση την ακρίβεια, ο κ. Φαραντούρης τόνισε πως «ο κ. Σκέρτσος με αυτά τα ευφυολογήματα ότι τα σαμπουάν είναι καλύτερα στην Ελλάδα γι’ αυτό μπορεί να είναι λίγο πιο ακριβά, μπορεί να απευθύνονται μόνο σε παιδιά προσχολικής ηλικίας ή σε ιθαγενείς. Είναι ντροπή αυτά που λέγονται. Η ακρίβεια στην χώρα μας είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη. Βρισκόμαστε στον πάτο της αγοραστικής δύναμης μαζί με την Βουλγαρία, την οποία θα την ξεπεράσουμε σε λίγο. Το δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Είμαστε αρνητικοί πρωταθλητές στην ακρίβεια και στις ανατιμήσεις και με την μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ πραγματικού μισθού και ονομαστικού μισθού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: