26.6.24

Εκατό κρούσματα γαστρεντερίτιδας σε παιδική κατασκήνωση στο Γραμματικό...



Περίπου 100 παιδιά έφυγαν άρον άρον και σε κακή κατάσταση από κατασκήνωση στο Γραμματικό, καθώς πολλά εμφάνισαν πυρετό και συμπτώματα γαστρεντερίτιδας προχθές Δευτέρα...

Οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης υποστηρίζουν ότι μάλλον τα μαζικά περιστατικά οφείλονται σε ιογενή γαστρεντερίτιδα που εικάζουν ότι μεταδόθηκε στο επισκεπτήριο του Σαββάτου. Λένε επίσης ότι έστειλαν για χημική ανάλυση δείγματα από το φαγητό που κατανάλωσαν την Κυριακή το βράδυ και από το νερό στις εγκαταστάσεις αλλά δεν προκύπτει τροφική δηλητηρίαση.

Ωστόσο κάποιοι γονείς εκφράζουν αμφιβολίες και αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους δηλητηρίαση, είτε από το φαγητό είτε από το νερό.

Σύμφωνα με μητέρα παιδιού  «το βράδυ της Κυριακής τα παιδιά έφαγαν χοιρινό καλαμάκι και λουκάνικο και το πρωί της Δευτέρας ξύπνησαν με διάρροιες και στομαχικές διαταραχές».

«Αμφέβαλα διότι μεσολάβησαν λίγες μόνο ώρες μετά το βραδινό γεύμα. Επιπλέον αρκετά παιδιά παραπονέθηκαν για την γεύση του νερού. “Μύριζε σαν βόθρος” μου είπε το δικό μου παιδί, το οποίο ακόμα κι αυτή τη στιγμή που μιλάμε, δυο 24ωρα μετά το συμβάν, ψήνεται στο πυρετό» προσθέτει η μητέρα.


Στην κατασκήνωση σύμφωνα με πληροφορίες φιλοξενούνται περίπου 900 παιδιά, ηλικίας 6-12 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: