7.6.24

Για λογοκλοπή έχει καταδικαστεί υποψήφιος της Ν.Δ...

Να αποπεμφθεί ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ...

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ορέστης Ομράν - Κουκουβιτάκης, είχε καταδικαστεί τελεσίδικα το 2019 για λογοκλοπή, επειδή οικειοποιήθηκε πνευματική ιδιοκτησία και συγκεκριμένα αποσπάσματα συγγραφής δικηγόρου υπογράφοντας ότι ήταν δικά του...Σύμφωνα με την σχετική αποκάλυψη της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας ieidiseis.gr, ο ίδιος είχε προσπαθήσει να εκφοβίσει με ποινικές διαδικασίες τον δικηγόρο, ο οποίος είχε δει να έχουν αντιγραφεί αυτούσια έξι σελίδες κειμένου, που είχε γράψει ο ίδιος και είχε στείλει να δημοσιευτεί σε συλλογικό έργο για δημοσίευση στο «Oxford Univercity Press», όπως είχαν συμφωνήσει.
   
Το δημοσίευμα αναφέρει πως το δικαστήριο αποφάσισε πως ο Ομράν - Κουκουβιτάκης δολίως τον συκοφάντησε σε εξώδικη δήλωση που επέδωσε σε πρώην εργοδότες του, ενώ ακολούθησε δίωξη σε βάρος του για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση.

Τον Οκτώβριο του 2022, ο Ορ. Ομράν προσέγγισε τον δικηγόρο για συμβιβασμό και κατέληξαν σε συμφωνία για χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης, με τον δικηγόρο να δηλώνει ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη με αποτέλεσμα να αθωωθεί λόγω αμφιβολιών ως προς τον δόλο για το αδίκημα της ψευδούς καταμήνυσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ζήτησε με ανακοίνωσή της την αποπομπή του υποψήφιου από τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. σχολιάζοντας πως «η δόλια – κατά το δικαστήριο - προσβολή και οικειοποίηση πνευματικής ιδιοκτησίας, αποδεικνύει από τι υλικά είναι φτιαγμένη η δήθεν "αριστεία" της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη: από ψέμα, θράσος, υποκρισία και παρανομίες»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: