8.6.24

«Την Κυριακή μπορούμε η Κρήτη να ξαναγίνει πράσινη και να γκρεμίσει τη γαλάζια κυριαρχία...»

«Καλώ κάθε δημοκράτη, κάθε προοδευτικό πολίτη, ό,τι κόμμα και αν ψήφισε στις τελευταίες εθνικές εκλογές: Μπορούμε αυτήν την Κυριακή η Κρήτη να ξαναγίνει πράσινη και να γκρεμίσει τη γαλάζια κυριαρχία, το γαλάζιο του πολιτικού χάρτη». Αυτό το μήνυμα έστειλε κλείνοντας την προεκλογική εκστρατεία στο Ηράκλειο της Κρήτης, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης...

Ανέδειξε το έλλειμμα αξιοπιστίας των πολιτικών του αντιπάλων.

«Ας αναλογιστεί ο ελληνικός λαός: ποιος είναι ο πραγματικός μας αντίπαλος σήμερα. Ποιος είναι αυτός που εκβιάζει ευθέως τους πολίτες λέγοντας ότι αν δεν τον ξαναψηφίσουν και δεν του δώσουν ξανά 41% επισείει τον κίνδυνο της αστάθειας. Υπήρξε ποτέ κυβέρνηση που είχε διαφορά από τη δεύτερη πολιτική δύναμη κατά 121 έδρες, κ. Μητσοτάκη; Πόση διαφορά θέλετε για να προχωρήσετε σε μεταρρυθμίσεις. Πόση διαφορά σε έδρες θέλετε για να πατάξετε την διαφθορά που παράγει το δικός σας σύστημα εξουσίας; Αυτός εκβιασμός απέναντι στους πολίτες είναι μνημείο αλαζονείας, μνημείο υπεροψίας και πρέπει αυτό το μνημείο να γκρεμιστεί αυτή την Κυριακή προς όφελος της κοινωνίας,  προς όφελος της δημοκρατίας» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

 «Μπορεί να είναι αξιόπιστος ο πρωθυπουργός, που δεσμεύτηκε σε μένα προσωπικά ότι θα υπάρχει άπλετο φως στο σκάνδαλο των υποκλοπών και ενώ με δικαίωσε το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, -το Συμβούλιο της Επικράτειας-, δεν δέχεται η ΕΥΠ να εφαρμόσει τις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης; Αυτό δεν είναι κανονική ευρωπαϊκή δημοκρατία και είναι υπόλογος ο κ. Μητσοτάκης» πρόσθεσε.

«Τώρα μας προέκυψε και δεύτερος “Μητσοτάκης”. Ο κ. Κασσελάκης, που είχε το θράσος να έρθει στο Ηράκλειο και να μας κάνει μαθήματα ιστορίας για τον Ανδρέα Παπανδρέου. Την ώρα που τα έλεγε, όμως, ήταν δίπλα του ο υπουργός του κ. Καραμανλή, ο κ. Αντώναρος, ο υπουργός του κ. Καραμανλή, ο κ. Σπηλιωτόπουλος, ο ανακοινωθείς υπουργός του κ. Μητσοτάκη, ο ναύαρχος Αποστολάκης ενώ και ο ίδιος το 2019 ήταν έτοιμος να φορέσει το υπουργικό κουστούμι της Νέας Δημοκρατίας. Μιλάει μάλιστα για τις αρχές και τις αξίες της δημοκρατικής παράταξης. Αγαπητέ κ. Κασσελάκη, δεν πάει η Αλλαγή με offshore και φορολογικούς παραδείσους για να βγάζετε εκατομμύρια εις βάρος του λαού» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής δεσμεύτηκε: «Η δύναμη που θα μας δώσετε θα είναι πάνω απ’ όλα δική σας δύναμη. Δύναμη διαφάνειας, δύναμη αξιοκρατίας, δύναμη προοπτικής και ελπίδας για όλους τους Έλληνες και κυρίως για τις νεότερες γενιές του τόπου».

Ενώ για όσους ακόμη αμφιταλαντεύονται, τόνισε: «Αν την Κυριακή ψηφίσετε ΠΑΣΟΚ, ψηφίζετε ένα κόμμα με προσφορά στον τόπο, με γνώση, με ευθύνη. Ψηφίζετε ένα κόμμα με πρόγραμμα, με σωστές θέσεις για το μέλλον το δικό σας, των παιδιών σας και των εγγονιών σας. Στέλνετε, παράλληλα, ένα σωστό μήνυμα κριτικής απέναντι στην κυβέρνηση, αλλά ταυτόχρονα δεν επιλέγετε τον απολίτικο λαϊκισμό, την αυτάρεσκη αλαζονική ελαφρότητα».

Ο κ. Ανδρουλάκης επέκρινε την κυβέρνηση ότι με τις πολιτικές της επιλογές οδηγεί τον ελληνικό λαό σε σταθερή απόκλιση από τους δείκτες ευημερίας της ΕΕ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: