19.6.24

Ο Ανδρουλάκης και οι άλλοι...



Θα συζητήσουν λέει σήμερα στο ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές, την αξιολόγηση του αποτελέσματος και τα επόμενα βήματα – που άλλοι θέλουν να οδηγήσουν γρήγορα στην εκλογή νέας ηγεσίας και ο Ανδρουλάκης στην εμπέδωση της αρχηγίας του...

Θα έχει ενδιαφέρον να φανεί εάν μπορεί να γίνει συζήτηση με 60 τόσα άτομα, καθώς πρόκειται για κοινή συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου και της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Διαθέσεις, προτιμήσεις και κάποιες πρώτες ισορροπίες πάντως θα φανούν. Και όλες οι πλευρές θα «κόψουν» κλίμα για το πού πάει το πράγμα.

Λένε ότι ο Ανδρουλάκης δέχεται εισηγήσεις να στήσει κάλπες στις 9 Σεπτεμβρίου. Και να λυθεί τότε το θέμα ηγεσίας.

Εκτιμώ ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έχει πάρει αποφάσεις ακόμα.

Θα τα ζυγίσει όλα. Θα λάβει υπόψη του την πίεση που θα του ασκηθεί. Αν δει ότι μπορεί να ελέγχει τα κουκιά, τότε θα πει «ευχαρίστως, πάμε σε αναμέτρηση».

Όμως υπάρχει μία εύλογη απορία:

Αν δει ότι χάνει τις εσωκομματικές εκλογές, γιατί να προσφύγει σε κάλπες;

Η θητεία του λήγει τον Δεκέμβριο του 2025. Γιατί να δώσει μία μάχη που θα φαίνεται χαμένη και να μην κερδίσει χρόνο; Και να αντιπαρατίθεται με τους δελφίνους και τους αμφισβητίες από θέση ισχύος – όση ισχύ θα του δίνει η προεδρία βέβαια, διότι δεν είναι εύκολο να ηγείσαι σε κλίμα γενικευμένης κριτικής.

Από την άλλη, οι αμφισβητίες γιατί να πατήσουν το κόκκινο; Βιάζονται; Δεν βιάζονται! Τους πήραν τα χρόνια; Κανέναν εκ των τριών, που δείχνουν έτοιμοι να μπουν στην κούρσα – Γερουλάνος, Δούκας, Χριστοδουλάκης, τα αναφέρω με αλφαβητικά σειρά μην γίνει της… μαρκίζας – δεν πήραν τα χρόνια.

Θεωρώ ότι με ελάχιστες εξαιρέσεις, θα δείξουν υπομονή όλοι.

Πολύτιμο προσόν η υπομονή. Είναι ο δρόμος που οδηγεί στο παλάτι της σοφίας, λένε...

Κάλχας - Το Ποντίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια: