4.6.24

Τα δύο αναπάντητα ερωτήματα...



Ο Μητσοτάκης καλείται να καταθέσει το πόθεν έσχες του για το 2023 πριν τις ευρωεκλογές αλλά και να απαντήσει για το ποιος και πώς πληρώνει τον Γκρίνμπεργκ...

Με η φράση «πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ την υπόθεση με το πόθεν έσχες, μετά την κίνηση του Στέφανου Κασσελάκη να δώσει στη δημοσιότητα την περιουσιακή του κατάσταση για το 2023 και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σφυρίζει αδιάφορα αλλά και ένοχα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ κατά τη χθεσινή του ομιλία στη Θεσσαλονίκη, δημοσιεύσε το πόθεν έσχες, ενώ έκανε και σύγκριση σε σχέση με τα εισοδήματα που είχε ο πρωθυπουργός το 2021. «Παρουσιάζω την περιουσιακή μου κατάσταση εδώ μπροστά σας. Γιατί, παρότι δεν έχω ακόμη την νομική υποχρέωση να το κάνω, είναι για μένα ύψιστη τιμή. Γιατί εντέλει σε εσάς λογοδοτώ, στον ελληνικό λαό» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης.

Παράλληλα, τόνισε ότι τα περιουσιακά στοιχεία αφορούν τον ίδιο αλλά και τον σύζυγό του Τάιλερ ΜακΜπέθ. «Το λέω για τα πληρωμένα πιστόλια του Μαξίμου που ετοιμάζονται να τον χτυπήσουν. Δεν πολιτεύεται. Δεν σας φταίει σε τίποτα. Εδώ χτυπήστε! Εμένα χτυπήστε!» ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συμπλήρωσε: «Βλέπετε να έχω συμμετοχή σε δύο εταιρείες. Η μία από αυτές, η αλλοδαπή, μεταβιβάστηκε στις αρχές του 2024, αμέσως μόλις πληροφορήθηκα ότι δεν μου επιτρέπει να κατέχω αλλοδαπή εταιρεία ο ελληνικός νόμος».

Όπως σχολίασε ο Στέφανος Κασσελάκης, είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που έχει παρουσιάσει στον ελληνικό λαό τα τρέχοντα περιουσιακά στοιχεία του, όχι… προπέρσινα ξινά σταφύλια.

«Καλώ τον πρωθυπουργό, όπως βρίσκω τρόπο να σας παρουσιάσω τα εισοδήματά μου για το 2023, να παρουσιάσει κι εκείνος τα δικά του τώρα, πριν από τις ευρωεκλογές.

Ζητώ από το γραφείο του να απαντήσει στο γραφείο μου που στέλνει τώρα το Εxcel στο Μαξίμου για να περάσει κι εκείνος τα δικά του στοιχεία για το 2023 και να τα δημοσιοποιήσει. Πριν από τις Ευρωεκλογές! Να ξέρουμε: Πόσα ακόμα ακίνητα προστέθηκαν στη μονόπολη των ακινήτων του;» διερωτήθηκε, πετώντας το γάντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός προτίμησε για άλλη μία φορά το κρυφτό, όπως έκανε γνωστό ο Παύλος Μαρινάκης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «ελέγχεται εξονυχιστικά τα τελευταία 20 χρόνια, επί των ημερών τόσων διαφορετικών κυβερνήσεων». Παράλληλα δεν απάντησε στο ερώτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για τον λόγο που δεν έχει ανοίξει ακόμα η ηλεκτρονική πλατφόρμα του πόθεν έσχες.

«Από τη θλιβερή ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου σχετικά με τα πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών προκύπτει αβίαστα ένα συμπέρασμα, το οποίο αντιλαμβάνεται εύκολα ο μέσος πολίτης: ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι!» ήταν η άμεση απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση υπογράμμισε ότι «ο πρωθυπουργός οφείλει να κάνει άμεσα δυο πράγματα:

Πρώτον, να καταθέσει το πόθεν έσχες του για το 2023. Έτσι θα έχουν τη δυνατότητα οι Έλληνες πολίτες να διαπιστώσουν εάν συνεχίζει και τα δυο τελευταία χρόνια να αβγατίζει την περιουσία του.

Δεύτερον, περιμένουμε ακόμη μια απάντηση για το ποιος και πώς πληρώνει τον κ. Γκρίνμπεργκ και την πανάκριβη διαφημιστική καμπάνια της ΝΔ. Τα τιμολόγια θα βοηθούσαν για να μάθουμε τι συμβαίνει. Υπάρχουν, άραγε; Θα τα δώσουν στη δημοσιότητα;»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: