1.6.24

Δεν προκύπτει έγκλημα στα Άνω Λιόσια...


Στο αυτόφωρο ο γιος του νεκρού...
Μουδιασμένη και αμήχανη η τοπική κοινωνία και όχι μόνο μαθαίνει τις λεπτομέρειες που αποκαλύπτονται σχετικά με την υπόθεση της ανεύρεσης απανθρακωμένου πτώματος ηλικιωμένου πάνω σε ένα καμένο στρώμα, σε αυλή παλιάς μονοκατοικίας στα Άνω Λιόσια, επί της οδού Αγαμέμνονος 52, λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Παρασκευής...


Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έρευνα των αρχών και από τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης δεν προκύπτει εγκληματική ενέργεια κι αυτό γιατί ο 82χρονος φαίνεται ότι πέθανε από παθολογικά αίτια, τουλάχιστον ένα μήνα πριν, αλλά ακόμα δεν μπορούν να προσδιοριστούν τα ακριβή αίτια θανάτου του. Οι κακώσεις είναι μεταθανάτιες και πιθανότατα έχουν γίνει κατά τη μεταφορά της σορού στην αυλή του σπιτιού, πριν αυτή καεί. Ωστόσο, οι αρμόδιοι αξιωματικοί της αστυνομίας αναμένουν και τα αποτελέσματα από τις ιστολογικές – τοξικολογικές εξετάσεις που θα γίνουν στη συνέχεια.

Εν τω μεταξύ, πληροφορίες που έγιναν γνωστές νωρίτερα, ανέφεραν ότι σε κάδο απορριμμάτων κοντά στο σπίτι βρέθηκαν ανθρώπινα μέλη, ένα κεφάλι και πόδια, τα οποία πιθανολογείται ότι ανήκουν στον 82χρονο.


Στον 59χρονο γιο του νεκρού ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα πλημμελήματα της παρασιώπησης ανεύρεσης νεκρού, της ψευδούς αναφοράς στην αρχή και της παράνομης οπλοκατοχής, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν τσεκούρι και πριόνι. Παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, ενώ ενδέχεται να ζητηθεί η διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Ο 59χρονος φέρεται να έχει πει στην Αστυνομία πως ο πατέρας του πέθανε, ο ίδιος δεν άντεχε την μυρωδιά, τον έβγαλε έξω και έβαλε φωτιά. Στην ερώτηση αν τον τεμάχισε, υποστήριξε ότι κάποια στιγμή τα άκρα του αποκολλήθηκαν.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, χθες βράδυ κλήθηκε η αστυνομία στην περιοχή των Άνω Λιοσίων από γείτονες, καθώς αναδυόταν δυσοσμία από τη μονοκατοικία όπου διέμεναν γιος και πατέρας. Δευτέρα ή Τρίτη, κατά τις ίδιες πηγές, ο γιος έκαιγε κάτι στην αυλή του σπιτιού. Μάλιστα, κάποιοι αναφέρουν ότι είχε κληθεί η πυροσβεστική, αλλά όταν έφτασε εκεί το πυροσβεστικό όχημα, εκείνος την είχε σβήσει και εκείνοι έφυγαν χωρίς να κάνουν έλεγχο.

Δίπλα από το σπίτι υπάρχει ένα εγκαταλελειμμένο κτήριο και οι γείτονες νόμιζαν πως η δυσοσμία προερχόταν από κάποιο νεκρό ζώο. Όταν ένας τους μπήκε σε αυτό για να απομακρύνει το ζώο, είδε το στρώμα στην αυλή. Στη συνέχεια, ανέβηκαν στην ταράτσα διπλανής πολυκατοικίας και είδαν το καμένο στρώμα με την κουβέρτα, οπότε κάλεσαν την αστυνομία.

Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, ο γιος που έδειχνε να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, αρνήθηκε την είσοδο τους στο σπίτι. Σε ερωτήσεις τους  για το πού είναι ο πατέρας του, εκείνος αρχικά υποστήριξε ότι βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης και στη συνέχεια ότι φιλοξενείται σε κάποιον συγγενή. Όταν τελικά μπήκαν στο σπίτι οι αστυνομικοί, αντίκρισαν το στρώμα με τον απανθρακωμένο άνδρα στην αυλή καλυμμένο με μία κουβέρτα. Τότε ο 59χρονος, που μιλούσε ακατάληπτα, τους είπε πως ο πατέρας του πέθανε και επειδή δεν είχε λεφτά για την κηδεία, του έβαλε φωτιά.

Τελευταία φορά που είδαν τον πατέρα οι γείτονες ήταν το Πάσχα, ενώ έκαναν λόγο και για κάποια φορά που ο ηλικιωμένος τους είχε εκμυστηρευτεί πως τον χτυπούσε ο γιος του.

Οι δυο τους ζούσαν στην γειτονιά τα τελευταία περίπου επτά χρόνια και δεν είχαν ιδιαίτερες σχέσεις με τους άλλους περίοικους. Ο γιος, που εργαζόταν ως καθηγητής και φέρεται να είχε ψυχολογικά προβλήματα, ήταν ξυπόλυτος και με βρώμικα ρούχα. Κάποιοι ανέφεραν ότι είχε χάσει τη δουλειά του, το σπίτι είχε βγει σε πλειστηριασμό και ίσως ήταν οικονομικοί οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτή την πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: