3.6.24

«Η δική μου Αριστερά δεν είναι στο πορτοφόλι μου, είναι στην ψυχή μου»...



Όχι μόνο σήκωσε το γάντι που του έριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το Πόθεν Έσχες του, αλλά του το επέστρεψε κιόλας ο Στέφανος Κασσελάκης, κατά την προεκλογική ομιλία που πραγματοποίησε απόψε στη Θεσσαλονίκη...


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρουσίασε στους εκατοντάδες συγκεντρωμένους στον Λευκό Πύργο τα περιουσιακά του στοιχεία και κάλεσε τον πρωθυπουργό να κάνει το ίδιο πριν από τις Ευρωεκλογές, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση και σχολιάζοντας δηκτικά τα δεκάδες ακίνητα του πρωθυπουργού αναφέρθηκε σε «Μονόπολη ακινήτων».


«Σας παρουσιάζω την περιουσιακή μας κατάσταση εδώ μπροστά σας. Γιατί, εντέλει, σε εσάς, στον ελληνικό λαό λογοδοτώ. Βλέπετε τα στοιχεία πίσω μου. Είναι ό,τι σας έχω πει» είπε ο Στ. Κασσελάκης και σημείωσε χαρακτηριστικά: «η δική μου Αριστερά δεν είναι στο πορτοφόλι μου είναι στην ψυχή μου».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αφού έκανε αναδρομή στα εφηβικά του χρόνια και το πώς βρέθηκε στην Αμερική και ξεκίνησε να εργάζεται εκεί, ανέφερε πως μέχρι τις αρχές του 2024 είχε συμμετοχή σε δύο εταιρείες, εκ των οποίων η μία στην αλλοδαπή, αλλά ότι τη μεταβίβασε στις αρχές του έτους μόλις πληροφορήθηκε πως απαγορεύεται να κατέχει μετοχές σε εταιρεία στο εξωτερικό.


Πόθεν Έσχες


«Ζητώ απ' το γραφείο του να απαντήσει στο αρχείο Excel που στέλνει τώρα το γραφείο μου με τα περιουσιακά μου στοιχεία» είπε ο Στ. Κασσελάκης και διερωτήθηκε σκωπτικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη «πώς απέκτησε 39 ακίνητα με το μισθό του βουλευτή».

Ο Στ. Κασσελάκης χαρακτήρισε «ντροπιαστικό» τον νόμο για το Πόθεν Έσχες. «Είναι ένα Πόθεν Αίσχος», είπε, γιατί δεν ξέρουν οι πολίτες από πού προέρχονται τα χρήματα.

Δεσμεύτηκε, δε, πως θα παρουσιάσει δημόσια όταν έχει όλα τα έγγραφα κάθε του περιουσιακό στοιχείο και ότι «με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο νόμος θα αλλάξει, όποιος δεν μπορεί να δικαιολογήσει το Πόθεν, δεν θα έχει θέση στην πολιτική».



Δεν υπάρχουν σχόλια: