20.6.24

Τραβάμε για τα άπατα…



Δεν τους προλαβαίνεις πια. Στον κατήφορο της αυθαιρεσίας που κατρακυλάνε, και που μας παίρνει κι εμάς, αναγκαστικά, η κατρακύλα, αφού αυτοί νομοθετούν αυθαίρετα, δεν ορρωδούν προ ουδενός. Μες στα πολλά ακανόνιστα της «κανονικότητας» πάνε να φέρουν ακόμα μία φορά τη Δικαιοσύνη στα μέτρα τους και να κάνουν ακόμα πιο αυστηρούς τους ήδη αυστηρότατους νέους ποινικούς κώδικες... Με αφορμή το περιστατικό οικογενειακής βίας που απασχολεί από την Κυριακή την κοινή γνώμη. Επειδή αποφάσισαν τα μέσα να την απασχολήσουν, εξαιτίας της επωνυμίας του δράστη, «γνωστού ποινικολόγου» από τις εμφανίσεις του στα μίντια…

Μέχρι κάτι κυρίες που κολυμπούσαν τη Δευτέρα σχολιάζοντας, συμφώνησαν: «Και τι καλός δικηγόρος!..». Δηλαδή, πώς κι έγινε κι ένας «καλός δικηγόρος», όπως εμφανιζόταν στα μίντια, ρήμαξε την… άγνωστη δικηγορίνα γυναίκα του στο ξύλο. Τόσο που νοσηλεύτηκε. Και αν δεν έπεφτε σε φιλότιμο γιατρό, πιθανόν ο λόγος νοσηλείας (δημοσιεύτηκε αυτό) να ήταν: πτώση από σκάλα! Ετσι συνελήφθη ο «παλικαράς», κρατήθηκε μια νύχτα και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ακολούθησε το, αναμενόμενο πιστεύω, «σούσουρο»: ευνοϊκή μεταχείριση ένεκα η επωνυμία και άλλα συναφή. Παρενέβησαν –με φωτιά στη φωτιά θεωρώ– οι δύο κορυφαίες λειτουργοί της Δικαιοσύνης, η πρόεδρος και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, παραγγέλλοντας, κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας, πειθαρχική έρευνα εις βάρος των δύο δικαστών που αποφάσισαν ό,τι αποφάσισαν.

«Καπάκι» την επομένη, από ραδιοφωνικού (κυβερνητικού…) «Σκάι», ο δοτός, ένθετος (μη εκλεγμένος βουλευτής δηλαδή) υπουργός Δικαιοσύνης, να… υπόσχεται (αυτό μας έλειπε…) περαιτέρω αυστηροποίηση της σχετικής νομοθεσίας. Γιατί; Διότι «οι εξουσίες είναι ανεξάρτητες, δεν είναι ανεξέλεγκτες», απεφάνθη ο… σοφός νομικός! Προφανώς μη αντιλαμβανόμενος ότι, συγχρόνως με τη «σοφία» του, έριχνε στη ραχοκοκαλιά της ανεξάρτητης (έστω, της επιθυμητά ανεξάρτητης…) Δικαιοσύνης το δυνατότερο χτύπημα μετά τη μεταπολίτευση. Δεν έχουν όρια πλέον. Η μανία τους να μας «σώσουν», μας πάει γραμμή προς τα… άπατα και το ναυάγιο!

Πέτρος Μανταίος

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: