6.6.24

Κυβερνητικές παλινωδίες με την υποβολή του Πόθεν Έσχες...



Αρχικά το ΑΠΕ-ΜΠΕ έκανε λόγο για τρίμηνη παράταση, ενώ στη συνέχεια κυβερνητικές πηγές ενημέρωναν πως η πλατφόρμα άνοιξε και πως τα κυβερνητικά στελέχη θα καταθέσουν δηλώσεις μέχρι τη λήξη της γνωστής μέχρι σήμερα προθεσμίας...
Σε μπούμερανγκ για τη Νέα Δημοκρατία και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξελίσσεται η υπόθεση με το Πόθεν Έσχες, το οποίο χρησιμοποίησε το κυβερνών κόμμα σε μια προσπάθεια να αλλάξει... την πολιτική ατζέντα από τα σημαντικά ζητήματα (όπως είναι η ακρίβεια) και να φέρει σε δύσκολη θέση τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανο Κασσελάκη πριν από τις ευρωεκλογές.

Σήμερα το μεσημέρι λοιπόν, το πρακτορείο ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ (του οποίου πολιτικός προϊστάμενος είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης και το Μέγαρο Μαξίμου) δημοσίευσε είδηση, σύμφωνα με την οποία θα δοθεί νέα παράταση για την υποβολή δηλώσεων Πόθεν Έσχες. Μια παράταση, που σύμφωνα με την αντιπολίτευση, θα διευκολύνει πρώτα από όλους τον Κυρ. Μητσοτάκη.

«Όπως έγινε γνωστό, αναμένεται να δοθεί νέα, πιθανά τρίμηνη, παράταση για την υποβολή των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) και οικονομικών συμφερόντων. Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων εκπνέει κανονικά την 30ή Ιουνίου 2024», ανέφερε μεταξύ άλλων η σχετική είδηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Φουλ επίθεση από Κασσελάκη και ΣΥΡΙΖΑ

Άμεση ήταν αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εκτόξευσε σφοδρά πυρά κατά του πρωθυπουργού, κατηγορώντας τον πως μεθοδεύει την παράταση για τον εαυτό του. 

«Όσα κυκλοφόρησαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, περί παράτασης στην προθεσμία υποβολής πόθεν έσχες είναι αποκαλυπτικά.  Αλήθεια, τι θέλει να κρύψει η κυβέρνηση Μητσοτάκη; Πώς είναι δυνατόν αυτοί που μεθοδεύουν αυτές τις αθλιότητες να τολμούν να εκφέρουν λόγο για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα με πλήρη διαφάνεια το πόθεν έσχες του; Και είναι ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός που έχει πράξει κάτι τέτοιο για το 2023. Γιατί δεν έχει τίποτα να κρύψει Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνο δεν τόλμησε να δώσει στη δημοσιότητα τα δικά του περιουσιακά στοιχεία για το 2023, όπως του ζητήθηκε, αλλά μεθοδεύει «παράταση» για τον εαυτό του προφανώς για να αποφύγει όσο το δυνατόν περισσότερο τη δημοσιοποίηση των δικών του στοιχείων. Προειδοποιούμε την κυβέρνηση να μη διανοηθεί να προχωρήσει τα σχέδια περί παράτασης. Όλα στο φως εδώ και τώρα!», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ στη σχετική του ανακοίνωση.


Παράλληλα, ο Στ. Κασσελάκης, με σχετική του ανάρτηση κατηγόρησε μεταξύ άλλων τον πρωθυπουργό πως «όχι μόνο δεν την ανοίγει τώρα» την πλατφόρμα για υποβολή δηλώσεων, «αλλά δεν θα την ανοίξει ούτε την ημέρα που ήταν προγραμματισμένο να ανοίξει, στις 30/6».  Και τόνισε: «Είναι ξεκάθαρο πια. Αυτούς τους ανθρώπους δεν τους νοιάζει να αποδείξουν ότι είναι καθαροί. Ο κόσμος ξέρει ότι δεν είναι. Τους νοιάζει να δείξουν ότι "όλοι το ίδιο είναι"».

«Στροφή» από το Μαξίμου με ανοιχτή την πλατφόρμα

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, το Μαξίμου μέσω διαρροών επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, λέγοντας πλέον ότι τα κυβερνητικά στελέχη θα καταθέσουν δηλώσεις Πόθεν Έσχες μέχρι τη λήξη της γνωστής μέχρι σήμερα προθεσμίας, δηλαδή ως τις 30 Ιουνίου. Παράλληλα, έκαναν γνωστό ότι η πλατφόρμα... άνοιξε και, βάζοντας συνεχώς στο στόχαστρό τους τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσαν τον Στ. Κασσελάκη να προβεί κι αυτός στη σχετική υποβολή.

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν τα εξής: «Πρώτον: Τα μέλη της Κυβέρνησης θα καταθέσουν τις ετήσιες δηλώσεις πόθεν έσχες τους έως τις 30 Ιουνίου. Ας ελπίσουμε ότι και ο κ. Κασσελάκης θα κάνει το ίδιο κάποια στιγμή με την δική του αρχική. Δεύτερον: Ας σταματήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να διαχειριστεί τα πολλά μέτωπα που έχουν ανοίξει για τον πρόεδρό του, να συγχέει, μετά το μονοσέλιδο excel, σε μια ομιλία φιάσκο, τις αρχικές με τις ετήσιες δηλώσεις πόθεν έσχες. Όσα ψέματα κι αν προσπάθησε να πει ο κ. Κασσελάκης, η αλήθεια είναι μια: η πλατφόρμα είναι ανοιχτή και τον περιμένει για να κάνει επιτέλους τη δική του αρχική δήλωση. Μετά από αυτό προφανώς θα δημιουργηθούν ακόμη περισσότερα ερωτήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: