26.6.24

Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ: «Δεν θέλουμε ένα μικρό και φοβικό κόμμα...»

Ολοκληρώθηκε η ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος στη Βουλή.

«Οι πολίτες ζητούν λιγότερα λάθη και περισσότερη προσπάθεια. Χειροπιαστά αποτελέσματα αντί για λόγια», επεσήμανε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος μίλησε για μια σειρά σειρά θεμάτων που αφορούν στις Ευρωεκλογές, τα οποία ωστόσο έλειψαν από τον διάλογο... Ειδική αναφορά έκανε και στην πρόταση για κοινή ευρωπαϊκή πολιτική άμυνας. «Θα επιμείνω και στη νέα σύνθεση της Κομισιόν για τις αθέμιτες πρακτικές των πολυεθνικών και για την από κοινού προστασία του εναέριου χώρου», είπε.

Συμπλήρωσε ότι το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης δεν αλλάζει τους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς, σημειώνοντας:

«Έχουμε ένα χρέος να χαράξουμε καθαρό ορίζοντα. Και να μείνουμε μακριά από σύννεφα που θολώνουν το τοπίο, όπως δήθεν ψευτοδιλήμματα περί δήθεν στροφής προς το κέντρο, προς τα δεξιά. Ο δικός μας δρόμος οδηγεί μόνο μπροστά. Και είμαστε μακριά από ξεπερασμένες ταμπέλες που στην εποχή μας μάλλον έχουν εξαντλήσει τη σημασία τους», τόνισε, απορρίπτοντας τα περί επιστροφής στις ρίζες.

«Δεν αρνηθήκαμε ποτέ τις ρίζες μας, αν όμως το δέντρο δεν ψηλώνει και δεν απλώνεται, τότε οι ρίζες ξεραίνονται. Ενώ όταν τα κλαδιά του μεγαλώνουν, τότε δικαιώνουν και εκείνες τον ρόλο τους», ξεκαθάρισε σε αυστηρούς τόνους. 

«Δεν δέχομαι κουβέντα για τον πατριωτικό χαρακτήρα της ΝΔ - Ο κ. Ράμα όπως έστρωσε θα κοιμηθεί»

«Δεν εγκλωβιζόμαστε σε απλοϊκούς χαρακτηρισμούς. Η παράδοση για εμάς στη ΝΔ αποτελεί στοιχείο. Βαδίζουμε στον χρόνο ανανεώνοντας τη σκέψη μας και το δυναμικό μας. Λέμε όχι σε αυτούς που θέλουν μια μικρή και φοβική ΝΔ», είπε, υπενθυμίζοντας ότι η ΝΔ κέρδισε πέντε εκλογικές αναμετρήσεις, σε αντίθεση με τους οπαδούς της, που βρέθηκαν στο περιθώριο. Ασκώντας κριτική στην αντιπολίτευση, σημείωσε ότι η διαχείριση των αδιεξόδων ή των αρχηγικών φιλοδοξιών είναι δική τους υπόθεση. «Δικό μας χρέος είναι οι λύσεις στις ανάγκες των πολιτών», είπε.

«Δεν δέχομαι κουβέντα για τον πατριωτικό χαρακτήρα της παράταξής μας», τόνισε, υπενθυμίζοντας τον φράκτη στον Έβρο, τις νέες φρεγάτες, τις ισχυρές συμμαχίες, τα Rafale.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη Βόρεια Μακεδονία, προειδοποιώντας:

«Δεν ξεκινήσατε καλά, παραβιάζοντας και το διεθνές δίκαιο και τις υποχρεώσεις σας που απορρέουν από τις διεθνείς συμφωνίες. Πάψτε να λογαριάζετε χωρίς τον ξενοδόχο», διαμήνυσε, λέγοντας ότι το ίδιο ισχύει και για την Αλβανία, οι κινήσεις της οποίας δεν διευκολύνουν την ενταξιακή διαδικασία. «Τα ευρωπαϊκά όνειρα του κ. Ράμα περνούν από μία ελληνική παροιμία: "όπως έστρωσε θα κοιμηθεί", είπε.

«Υπηρετούμε τα συμφέροντα των πολιτών - Εκλογές το 2027»

Ο πρωθυπουργός έκανε ειδική μνεία στις αυξήσεις μισθών και συντάξεων που «μόνο αυτή η κυβέρνηση έχει πετύχει», την μείωση της φορολογίας και την φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων, για να δοθεί ένα βοήθημα στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. «Είχαμε δεσμευτεί ότι θα ενισχύσουμε τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας. Ποια συμφέροντα υπηρετούμε εμείς; Υπηρετούμε τα συμφέροντα των πολιτών».

Επιπλέον, άφησε αιχμές για την αντιπολίτευση, που υπόσχεται λεφτόδεντρα, απορρίπτοντας τη δημαγωγία. «Έχουμε μία τριετία μπροστά μας», ανέφερε. Σε κάθε περίπτωση, έκανε λόγο για κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας, με τις επόμενες εθνικές εκλογές να γίνονται το 2027.

«Δεν θα κατεβάσουμε τον πήχυ των φιλοδοξιών μας, έστω κι αν σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα γίνεται συχνά αλεξικέραυνο για την αδυναμία της καθημερινής ζωής. Πολλές φορές και άδικα», είπε, επικαλούμενος τους καθορισμούς των οικοπέδων, που έγινε για πρώτη φορά στην χόρτα. Παρά τα προβλήματα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για «σημαντικό πρόοδο σε σχέση με αυτό που έγινε πέρυσι»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: