12.6.24

Ινστιτούτο Τσίπρα - Ίδρυμα Ζάεφ: Αντίστροφη μέτρηση για τη διεθνή διάσκεψη...



Aντίστροφη μέτρηση για τη Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη που συνδιοργανώνουν το Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα και το Ίδρυμα «Ζόραν Ζάεφ», στις 17 και 18 Ιουνίου στο Ωδείο Αθηνών, έξι ακριβώς χρόνια μετά την υπογραφή της Συνθήκης των Πρεσπών.

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για τις διεθνείς, περιφερειακές και ευρωπαϊκές εξελίξεις, η διάσκεψη θα επικεντρωθεί στη σημασία που έχει η προώθηση ενεργητικών πολιτικών για την ειρήνη και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Σημαντικές θα είναι οι παρεμβάσεις των δημάρχων της Αθήνας και της Κωνσταντινούπολης, αλλά και των επικεφαλής διακεκριμένων ινστιτούτων για τη βιώσιμη ανάπτυξη και για την πράσινη ατζέντα, ενώ θα απονεμηθεί το Βραβείο των Πρεσπών στον Matthew Nimetz, ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ για το ονοματολογικό (1994-2019).

Τη θετική συμβολή του M. Nimetz στην προσέγγιση των δύο χωρών και την επίτευξη της Συμφωνίας των Πρεσπών θα τιμήσει με μήνυμά του και ο Antonio Guterres, γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Στόχος του Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα είναι η επεξεργασία και ανάδειξη προοδευτικών πολιτικών και λύσεων, καθώς και η συμβολή στον διάλογο ευρύτερων δημοκρατικών δυνάμεων για τη διαμόρφωση ενός μέλλοντος με ειρήνη, δικαιοσύνη και βιώσιμη ανάπτυξη για όλες τις Ελληνίδες και για όλους τους Έλληνες...

Το πλήρες πρόγραμμα









Δεν υπάρχουν σχόλια: