17.6.24

Υποψήφιος ο Κασσελάκης ακόμα και απέναντι στον Αλ. Τσίπρα...



Τα σενάρια για ευρύτερο φορέα στην Κεντροαριστέρα καταλήγουν σε μια ηγεσία που πρέπει να έχει λαϊκή νομιμοποίηση, τόνισε ο Στ. Κασσελάκης...
Θετικός στο ενδεχόμενο να διεκδικήσει την ηγεσία στην περίπτωση δημιουργίας ενός ευρύτερου φορέα της Κεντροαριστεράς –ο οποίος θα προέρχεται από τη συνεργασία υφιστάμενων κομμάτων– εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.


Σε συνέντευξή του στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο Στ. Κασσελάκης υπογράμμισε πως θα είναι υποψήφιος ακόμα και εάν έχει απέναντί του τον τέως πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο χαρακτήρισε «σημαία» για το κόμμα της Κουμουνδούρου.


«Εάν η κοινωνία το θελήσει...., προφανώς θα θέσω υποψηφιότητα να εκλεγώ από τη βάση, δεν πιστεύω σε συμφωνίες κορυφής, πιστεύω σε νομιμοποίηση από τη βάση», τόνισε μεταξύ ο κ. Κασσελάκης.


Σε ερώτηση που του έγινε για το εάν προκρίνει ο νέος φορέας της Κεντροαριστέρας να συμφωνεί με την πρόταση του Νίκου Παππά (δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να διατηρήσουν την αυτοτέλειά τους) ή να ανοίξει ο διάλογος για μια μεγάλη ευρεία παράταξη, ο Στ. Κασσελάκης τόνισε ότι και τα δύο σενάρια καταλήγουν σε μια ηγεσία που πρέπει να έχει λαϊκή νομιμοποίηση. 

«Η λύση να συνεργαστούμε» με το ΠΑΣΟΚ, «πρώτα να στη Βουλή... και μετά στην κοινωνία των πολιτών», είπε, διατυπώνοντας ωστόσο ένα βασικό ερώτημα: «Εάν δεν μπορούμε να συνεργαστούμε σε απλές προτάσεις νόμου, τότε πού θα προχωρήσουμε;»

«Πρέπει να συμφωνήσουμε στο τι πιστεύουμε», σημείωσε και άφησε αιχμές για το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη, λέγοντας πως «υπάρχει μια σύγχυση σε σχέση με το τι πιστεύει το ΠΑΣΟΚ... το είδαμε στο νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο». 

Σε κάθε περίπτωση, δήλωσε πως «προγραμματικά είμαι έτοιμος να συγκρίνουμε τις θέσεις μας με το ΠΑΣΟΚ».

Τι είπε για τις ευρωκλογές, τον Ανδρουλάκη και τη Κωνσταντοπούλου
Εμφανίστηκε ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ισχυριζόμενος ότι όλα τα άλλα κόμματα ήταν εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Αναφορικά με το μήνυμα των ευρωεκλογών, υποστήριξε ότι ο κόσμος τού είπε να συνεχίσει ό,τι κάνει.

Αναφερόμενος ειδικότερα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, πήρε (μερικώς) πίσω τον χαρακτηρισμό πως είναι εκβιαζόμενος από την κυβέρνηση της Ν.Δ. «Μπορεί να ήταν και υπερβολή», σημείωσε και πρόσθεσε ότι σε κάθε περίπτωση «δεν είμαι με τον θύτη, αλλά με το θύμα».

Έκανε θετικά σχόλια για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, σημειώνοντας πως η ίδια εργαστεί σκληρά σε υποθέσεις όπως τα Τέμπη και οι γερμανικές αποζημιώσεις, έχει αντίκρισμα στην κοινωνία και νομιμοποίηση, κάτι που όπως τόνισε δεν έχει η Νέα Αριστερά, την οποία αποκάλεσε για ακόμα μια φορά «μόρφωμα».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.