30.6.24

Φωτιά στη Σταμάτα Διονύσου κοντά σε σπίτια...


Εστάλη μήνυμα από το «112» για εκκένωση της Αμυγδαλέζας

Η εικόνα στα μέτωπα σε Εύβοια, Λαμία και Άνδρο
Ριτσώνα: φωτιά κοντά στο εργοστάσιο Παπουτσάνη

Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Κυριακής (30/6) και στη Σταμάτα Διονύσου σε δασική έκταση.

Η φωτιά είναι κοντά σε σπίτια και... στο σημείο έχουν σπεύσει εναέρια μέσα, επίγειες δυνάμεις και χωματουργικά μηχανήματα.

Μάλιστα εστάλη μήνυμα από το «112» στους κατοίκους της περιοχής για απομάκρυνση από την περιοχή Αμυγδαλέζα μέσω Λεωφόρου Σταμάτας προς Πλατεία Σταμάτας.



fotia-stamata2
stamata-fotia
fotia-stamata3
fotia-stamata_2

Επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 6 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Η εικόνα στα μέτωπα σε Εύβοια, Λαμία και Άνδρο

Φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην Λαμία σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Καμηλόβρυση. Στην περιοχή επιχειρούν  28 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 4ης ΕΜΟΔΕ, 8 οχήματα ενώ κινητοποιήθηκαν 1 Ε/Π ΚΑΙ 5 Α/Φ.


Πυρκαγιά ξέσπασε επίσης σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Βαθύ Αυλίδος. Επιχειρούν στο σημείο 35 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, της 4ης ΕΜΟΔΕ, 12 οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκαν 2 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη.

Συνδρομή προσφέρουν και οι υδροφόρες του δήμου.

Στην πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση που ξέσπασε στην Άνδρο, στην περιοχή του Αγίου Πέτρου και στην οποία επιχειρούν 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα κι ένα ελικόπτερο, αναφέρεται ότι οριοθετήθηκε άμεσα.

 
Ριτσώνα: φωτιά κοντά στο εργοστάσιο Παπουτσάνη

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που έχει ξέσπασε στην περιοχή της Ριτσώνας κοντά στο εργοστάσιο Παπουτσάνης. Αυτή την στιγμή η φωτιά βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο εργοστασίου όπου υπάρχουν ελαστικά και στρώματα. Στην πυροσβεστική έχει σημάνει συναγερμός έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας Χαλκίδας και συγκεντρώνονται δυνάμεις.

Στη Λαμία για 3η μέρα φούντωσε η φωτιά 10 χιλιόμετρα Βόρεια της Λαμίας, αλλά με την επέμβαση των πυροσβεστών αλλά και των εναέριων μέσων έχουν περιορίσει την έκταση της και προσπαθούν να την ελέγξουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: