25.6.24

Η Βούλτεψη που μας αξίζει…



Αν δεν υπήρχε η Σοφία Βούλτεψη θα έπρεπε να την εφεύρουμε, έτσι ώστε να μπορούμε να αντιληφθούμε ότι υπάρχουν άνθρωποι δίπλα μας, φίλοι, συγγενείς, γνωστοί, που ψηφίζουν τέτοιους πολιτικούς.

Αν μπορούμε δηλαδή να τη χαρακτηρίσουμε έτσι.

Διότι, ξέρω εγώ, το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς «Βούλτεψη», είναι η πολιτική; Στο δικό μου μυαλό έρχεται έκτο, έβδομο…

*** Ενώ λοιπόν έχει αμολήσει τις μεγαλύτερες κοτσάνες στη Μεταπολιτευτική πολιτική ιστορία της χώρας, ενώ η αλαζονεία της είναι τέτοια που ο Άδωνις Γεωργιάδης φαντάζει 5χρονο παιδί μπροστά της, ενώ έχει διασυρθεί δεκάδες φορές στα τηλεοπτικά πάνελ, καταφέρνει με κάποιον τρόπο να παίρνει εδώ και 20 χρόνια το «πράσινο» φως για να βγαίνει να μιλάει. Σε μεγάλη εκτίμηση έχουν τους τηλεθεατές εκεί, στο Μαξίμου.

*** Η κυρία Βούλτεψη που έχει διατελέσει για χρόνια δημοσιογράφος και πιθανότατα γνωρίζει καλά τι σημαίνει «διασταύρωση», είπε στον Χρήστο Γιαννούλη ότι δεν είπε ποτέ ότι το BBC ανήκει σε εμπόρους όπλων. Είχε το θράσος να διαψεύσει ότι δήλωσε κάτι τέτοιο, ενώ τη δήλωση την είχε παραχωρήσει στον Χρήστο Γιαννούλη, την εποχή που εργαζόταν ως δημοσιογράφος στην ΕΡΤ3 που είχε κλείσει ο Αντώνης Σαμαράς.
«Μα σε μένα το είπατε», της είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εκεί αυτή, το χαβά της. «Η προπαγάνδα και το ψέμα σας δεν έχει όρια», απάντησε.

*** Και επειδή όλοι ξέρουμε ότι σε οποιαδήποτε διχογνωμία στην οποία συμμετέχει η Σοφία Βούλτεψη, δίκιο έχει πάντα ο άλλος, το βίντεο τη διαψεύδει. Φυσικά η πρώην υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου είχε πει το 2013 ότι το BBC ελέγχεται από εμπόρους όπλων. «Στο BBC όλοι τους είναι αγορασμένοι από εμπόρους όπλων, έχω γράψει γι’ αυτό», δήλωνε τότε με παρρησία.
Και ξέρετε, ε; Αν το έχει γράψει η Σοφία Βούλτεψη, τέλος. Ισχύει. Δεν παίζει με αυτά η Σοφία Βούλτεψη. Τα κείμενά της αναλύονται λέξη λέξη στο Χάρβαρντ.

*** Και ξέρετε κάτι, δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία αν το είπε, ή δεν το είπε, όσο το θράσος της να επιχειρήσει να διαψεύσει τον άνθρωπο που της πήρε τη δήλωση. «Οι άνθρωποι είναι τρέλοι, τρελοί», φώναζε, ενώ ήξερε ότι μάλλον υπάρχει βίντεο.
Αλλά πιστεύετε ότι η κ. Βούλτεψη, που είναι γνωστή μόνο για την ατάκα της για το «χαρτί υγείας», στεναχωρήθηκε που έγινε για άλλη μία φορά ρεζίλι; Ότι αντιλήφθηκε, ίσως, τον πολιτικό εξευτελισμό της;

*** Aναγνωρισμένο πτυχίο νομικής με έκπτωση 50%. Το σωστό βέβαια θα ήταν με έκπτωση 41%. Nefelimeg, αν δεν την ξέρετε, είχε πάρει μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη από τον γόνο...

H NTAMA - DOCUMENTO

Δεν υπάρχουν σχόλια: