18.6.24

Άγριος ξυλοδαρμός ελεγκτή σε λεωφορείο...



Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε ελεγκτής εισιτηρίων σε λεωφορείο της γραμμής Α2 (Ακαδημία - Βούλα), στην Αμφιθέας, με τον άντρα να χρειάζεται να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, λόγω των τραυμάτων που του κατάφεραν.

«Το χτύπημα είναι στο μάτι και δεν ξέρω με τι αιχμηρό αντικείμενο με χτυπήσανε. Άμα είχε μαχαίρι δεν θα ήμουν εδώ να σας δίνω συνέντευξη. Όσο και να σας φαίνεται απίστευτο ο ένας με δάγκωσε. Δεν το κατάλαβα εκείνη τη στιγμή...

Σήμερα ο ιατροδικαστής μου είπε ότι ήταν δαγκωνιά. Με χτυπούσανε από παντού. Με ρίξανε κάτω. Με χτυπούσανε με τα πόδια τους. Μάλιστα ο ένας είχε περάσει ένα κλειδί και με χτυπούσε με το κλειδί από το μηχανάκι. Είναι το μεροκάματο του τρόμου πραγματικά πας για μια δουλειά και δεν ξέρει αν γυρίσει κάποιος στο σπίτι  του» είπε μιλώντας στο Star ο ελεγκτής.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του οι τρεις δράστες της επίθεσης, συνελήφθησαν, με τον ίδιο να προσθέτει ότι το θύμα έχει υποβάλλει μήνυση για απόπειρα ληστείας και για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι τρεις ελεγκτές της ΟΣΥ επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο. Ο Γιάννης Ξ. ανέβηκε στο πίσω τμήμα καθώς το όχημα ήταν αρθρωτό.  «Ξεκίνησα να κάνω έλεγχο ζητώντας από μία κυρία το εισιτήριό της. Την περίμενα να το βρει διότι ήταν ηλικιωμένη. Στο μεταξύ το λεωφορείο σταμάτησε στην επόμενη στάση. Εγώ βρισκόμουν στην τρίτη πόρτα και ακούω κάποιους από την τέταρτη πόρτα να φωνάζουν "πάρτο, πάρτο"» είπε στο «Έθνος» ο ελεγκτής, περιγράφοντας το περιστατικό.

Όπως εξήγησε. ο ένας από τους τρεις του άρπαξε το μηχάνημα ελέγχου από τα χέρια και έτρεξαν έξω: «Εκείνη την ώρα και σκεπτόμενος ότι είμαι χρεωμένος με το μηχάνημα από την εταιρεία, έτρεξα κι εγώ έξω. Ήταν λάθος μου, σε άλλη περίπτωση μπορεί να μου είχε στοιχίσει και τη ζωή» είπε.  

Κατεβαίνοντας κάτω ο ελεγκτής κατάφερε να πιάσει τον έναν από τους τρεις από την τσάντα. Οι δύο φίλοι του επέστρεψαν για να τον αποσπάσουν και τότε άρχισαν να τον ξυλοκοπούν. «Με χτύπησαν όπου μπορείτε να φανταστείτε. Με έριξαν κάτω. Στο χέρι ενός είδα κλειδί ανάμεσα στα δάχτυλά του και με χτυπούσε με αυτό. Με κλώτσησαν στο κεφάλι, στα πλευρά, στα χέρια, με δάγκωσαν κιόλας. Έχω μώλωπες σε όλο μου το σώμα. Ευτυχώς γρήγορα έφτασε η αστυνομία, την οποία είχαν καλέσει περίοικοι και συνέλαβε και τους τρεις και ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία».

Ο ελεγκτής χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για να εξεταστεί καθώς έχει τραύματα σε όλο του το σώμα από μπουνιές και κλωτσιές, γλύτωσε τα χειρότερα επειδή κάποιοι περίοικοι που είδαν την επίθεση από μπαλκόνια κάλεσαν την αστυνομία.

«Ευτυχώς άνθρωποι στο σημείο της επίθεσης μου είχαν περιποιηθεί κάπως το μάτι μου που αιμορραγούσε. Μου έκαναν αξονική, όπως προφανώς λέει το πρωτόκολλο για περιπτώσεις, όπως η δική μου, αλλά ενώ είχα αστάθεια και πονοκέφαλο, γρήγορα μου είπαν να πάω στο σπίτι μου με μία τριήμερη άδεια καθώς όλοι εκεί ήταν ειδικευόμενοι, όπως μου είπαν. Έως και την πεταλούδα από το χέρι ξέχασαν να μου βγάλουν» πρόσθεσε.

Ο ίδιος δεν είναι η πρώτη φορά που υφίσταται επίθεση κατά τη διάρκεια ελέγχου κομίστρου, ωστόσο αυτή ήταν η πιο σοβαρή, με τον ίδιο να τονίζει για τους ελεγκτές ότι «παλεύουν μόνοι κι ας είναι αυτοί που διασφαλίζουν τα έσοδα της εταιρείας». Μετά το περιστατικό ο ίδιος δηλώνει ότι φοβάται να ξαναβγεί για έλεγχο, ενώ την ίδια ώρα ζητά να ληφθούν μέτρα, τα οποία έχουν επανειλημμένως απαιτήσει οι ελεγκτές. «Έχει φτάσει πια ο κόμπος στο χτένι. Αν αυτοί οι άνθρωποι είχαν πάνω τους μαχαίρι, τώρα εγώ μπορεί και να μην ήμουν εδώ να μιλάω. Υπάρχει ένα θεσμικό πλαίσιο σαθρό που πρέπει να αλλάξει. Και στη συγκεκριμένη διεύθυνση στην εταιρία, οι προϊστάμενοι και οι διευθυντές αλλάζουν συνεχώς. Είναι σαν να μη θέλει να ασχοληθεί κανείς, παρά το γεγονός ότι στα λεωφορεία που ανεβαίνουμε η εισιτηριοδιαφυγή μπορεί και να ξεπερνά το 50%» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ελεγκτής που δέχτηκε την άγρια επίθεση επισημαίνει ότι τις περισσότερες φορές οι συνάδελφοί του δε βγαίνουν ένας ένας για έλεγχο, καθώς πρόσφατα προσελήφθησαν και κάποιοι καινούριοι. Ωστόσο, στα μεγάλα αρθρωτά λεωφορεία δεν υπάρχει οπτική επαφή μεταξύ τους, όπως συνέβη και την Κυριακή με αποτέλεσμα οι δύο δόκιμοι συνάδελφοί του να μην αντιληφθούν εγκαίρως το περιστατικό για να τον βοηθήσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: