20.6.24

Βαριές κουβέντες από τον Γ. Τσίπρα για το ήθος του «νέου ΣΥΡΙΖΑ»...



«Και επικίνδυνοι και πολύ "λίγοι"» - Σφοδρά πυρά κατά της ηγεσίας του κόμματος...
Στα ύψη παραμένουν οι τόνοι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή τις απομακρύνσεις παλαιότερων στελεχών με συνοπτικές διαδικασίες, καθώς ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης στοχεύει στην ανανέωση του στελεχικού δυναμικού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. 


Τις τελευταίες ημέρες οδηγήθηκαν προς την έξοδο οι Γιώργος Τσίπρας και Θανάσης Θεοχαρόπουλος, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και αναβρασμό. Ο Γ. Τσίπρας, που αρχικά κατήγγειλε επιχείρηση δολοφονίας χαρακτήρα, επανήλθε σήμερα –με αφορμή τοποθέτηση της εκπροσώπου Τύπου, Βούλας Κεχαγιά– εκτοξεύοντας σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά της ηγεσίας του κόμματος. 


Ενδεικτική είναι η φράση του Γ. Τσίπρα για «το ήθος του "νέου ΣΥΡΙΖΑ" της Κουμουνδούρου που προκαλεί το λιγότερο αηδία». Επαναλαμβάνει επίσης τα περί επιχείρησης «δολοφονίας χαρακτήρα», τονίζοντας ότι «αυτή η επιχείρηση είναι τόσο παιδαριώδης και πρόδηλα στον καθένα κακεντρεχής», που «απλώς δείχνει την ποιότητα των νέων αφεντικών της Κουμουνδούρου. Και επικίνδυνοι και πολύ "λίγοι"».


Νωρίτερα, η κ. Κεχαγιά είχε υποστηρίξει μεταξύ άλλων πως «δεν ήταν αιτία ή αφορμή η συνέντευξη του Γ. Τσίπρα για τη λύση της σύμβασης του, άλλωστε αυτά που είπε κινήθηκαν στην επίσημη γραμμή, όπως είχε διατυπωθεί από τον Πρόεδρο του Κόμματος, Στ. Κασσελάκη. Δεν είναι ψύχραιμη ανάλυση ότι απομακρύνθηκε λόγω της συνέντευξης του. Είναι προφανές ότι το μήνυμα που στέλνει ο Πρόεδρος μας, η ηγεσία του Κόμματος, το οποίο δεν αφορά τα συγκεκριμένα πρόσωπα που έχουν α ποχωρήσει, είναι ότι δεν μπορούν να υπάρχουν αργομισθίες στο κόμμα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ο Στ. Κασσελάκης προσπαθεί να διαχειριστεί τα οικονομικά του κόμματος, τα οποία είναι οριακά. Γίνεται μια προσπάθεια να φτιάξουμε το σπίτι μας, ούτως ώστε να μπορούμε να προχωρήσουμε».

Η εκπρόσωπος Τύπου είχε σημειώσει επίσης πως «αυτό που συνέβη με τον Γ. Τσίπρα είναι το εξής: τέλη Φεβρουαρίου, ο κ. Τσίπρας αντικαταστάθηκε από τα καθήκοντα του ως διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ από τον Θάνο Μωραΐτη, διότι ο κ. Τσίπρας επρόκειτο να κατέβει υποψήφιος ευρωβουλευτής. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας είχε ζητήσει από το κόμμα να παραταθεί η σύμβασή του για ένα χρονικό διάστημα ενός μήνα, για να έχει ασφαλιστική κάλυψη. Το αίτημά του αυτό ικανοποιήθηκε από το κόμμα. Και μάλιστα η σύμβασή του παρατάθηκε και δεν διακόπηκε, μολονότι ο ίδιος δεν προσέφερε υπηρεσίες, μέχρι τις ευρωεκλογές. Επομένως, η λύση της σύμβασης -δεν πρόκειται για απόλυση- είναι κάτι το οποίο γνώριζε ο ίδιος, από τη στιγμή που δεν προσέφερε υπηρεσίες στο κόμμα. Ο κ. Τσίπρας δεν ήταν επιστημονικός συνεργάτης. Ανέπτυξε έμμισθη σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ όταν τον προηγούμενο Οκτώβρη ανέλαβε καθήκοντα διευθυντή της ΚΟ, τα οποία τερματίστηκαν τον προηγούμενο Φεβρουάριο».


→ Νωρίτερα ο πρώην βουλευτής του Γιάννης Ραγκούσης είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας μικρονοϊκές και εκτός κοινωνίας τις αποφάσεις του Στέφανου Κασσελάκη για τις απομακρύνσεις των στελεχών.

Η ανάρτηση του Γ. Τσίπρα

Σχετικά με δηλώσεις της Εκπροσώπου Τύπου κ. Βούλας Κεχαγιά. Όλα όσα της είπαν να δηλώνει και με αφορούν είναι απολύτως ψευδή. Το γνωρίζει και η ίδια. Οι αθλιότητες για «αργομισθία», για δήθεν αίτημά μου για «κατ’ εξαίρεση μισθοδοσία», για δήθεν αίτημά μου για «ασφαλιστική κάλυψη» κλπ, είναι εκ των υστέρων κατασκευές νοσηρών εγκεφάλων. Θα ήταν απλώς για γέλια αν δεν σηματοδοτούσαν το ήθος του «νέου ΣΥΡΙΖΑ» της Κουμουνδούρου που προκαλεί το λιγότερο αηδία.

Είμαι εσωκομματικά «κομμένος» εδώ και πολλούς μήνες όχι γιατί ασκούσα εσωκομματική αντιπολίτευση αλλά γιατί απλώς δεν ανήκω και δεν ανήκα ποτέ μου στους «Πετάει ο γάιδαρος; Πετάει!». Εκεί καταντήσαμε. Το γνωρίζει και η κ. Βούλα Κεχαγιά. Ότι το «κόψιμό» μου θα το ακολουθούσε η επιχείρηση δολοφονίας χαρακτήρα, ήταν επίσης αναμενόμενο. Ότι αυτή η επιχείρηση είναι τόσο παιδαριώδης και πρόδηλα στον καθένα κακεντρεχής, απλώς δείχνει την ποιότητα των νέων αφεντικών της Κουμουνδούρου. Και επικίνδυνοι και πολύ «λίγοι».

Αναμένω ακόμη, όπως και άλλοι συνυποψήφιοι και ψηφοφόροι, τα αναλυτικά αποτελέσματα των προκριματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πρώτες παγκοσμίως «εκλογές» για τις οποίες δεν ανακοινώθηκαν αποτελέσματα, παρά μόνο μια στεγνή ανακοίνωση για το ποιοι προκρίνονται, κατά το «πίστευε και μη ερεύνα». Κι αυτό, την ίδια στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ, σωστά, ζητά περισσότερη διαφάνεια από την κυβέρνηση, αλλά και διεθνείς παρατηρητές για τις εκλογές στην Ελλάδα…



Δεν υπάρχουν σχόλια: