26.6.24

Το φιάσκο με την πυρκαγιά στην Ύδρα μεγαλώνει...



Πειστικές απαντήσεις καλούνται να δώσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες που εμπλέκονται στην υπόθεση της πυρκαγιάς στην Ύδρα που προκλήθηκε όταν στο σημείο έπλεε η περιβόητη θαλαμηγός «Περσεφόνη», με… «πελάτες» μέλη της ολιγαρχικής ελίτ του Καζακστάν...


Την ώρα που οι σημερινές απολογίες του καπετάνιου και των μελών του πληρώματος αποδεικνύονται μαραθώνιες, καθώς ξεκίνησαν νωρίς το πρωί και δεν έχουν ολοκληρωθεί, τα ερωτήματα παραμένουν και περιστρέφονται όχι μόνο γύρω από τις συνθήκες υπό τις οποίες εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, αλλά και από την απόφαση να επιτραπεί στους επιβάτες της θαλαμηγού να αναχωρήσουν ανενόχλητοι από την χώρα.

Μάλιστα, όπως, αποκάλυψε το Mega σε ρεπορτάζ του δεν κατασχέθηκαν καν τα τηλέφωνα των επιβατών, στα οποία θα μπορούσαν ενδεχομένως να υπάρχουν καταγραφές από τα βεγαλλικά και να ρίξουν περαιτέρω φως στην υπόθεση.


Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το documentonews, αξιωματικός της Πυροσβεστικής φέρεται να παραδέχθηκε και εγγράφως ότι εξέτασε προφορικά τους Καζάκους ολιγάρχες επειδή βιάζονταν να προλάβουν πτήση και να φύγουν αεροπορικώς για το Καζακστάν.


Οι αποχωρήσαντες, δηλαδή, που είδαν με τα μάτια τους την πυρκαγιά που έκαψε τόσα στρέμματα δασικής έκτασης στο νησί, έφυγαν χωρίς να δώσουν επίσημη κατάθεση. 

Στην κατάθεσή του ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής, ο οποίος πήγε στο πολυτελές γιος συνοδευόμενος από ανώτερο αξιωματικό του, φέρεται να επιβεβαίωσε ότι η εξέταση των επιβατών έγινε προφορικά για λόγους «επείγοντος»

Η ανακρίτρια ζητά συμπληρωματική αυτοψία

Η ιστοσελίδα documento αποκαλύπτει και ακόμη μια πτυχή που εκθέτει τους εμπλεκόμενους φορείς, επισημαίνοντας ότι η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση έκρινε πως η έκθεση αυτοψίας της Πυροσβεστικής είναι ελλιπής και ζήτησε συμπληρωματική αυτοψία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι Πυροσβέστες που πραγματοποίησαν αυτοψία στο χώρο της πυρκαγιάς δεν εντόπισαν ούτε ηλεκτροφόρα καλώδια του ΑΔΜΗΕ που θα μπορούσαν να χουν προκαλέσει ανάφλεξη λόγω βλάβης, αλλά ούτε και υπολείμματα από βεγγαλικά ή κάποια κροτίδα.  Αναφέρουν, όμως, ως αιτία της πυρκαγιάς της ρίψη κροτίδας ή βεγγαλικού ή άλλου αντικειμένου που προκάλεσε λάμψη ή κρότο, δίχως να έχουν εντοπίσει υπολείμματα στον χώρο της πυρκαγιάς.


Καπετάνιος: Δεν εκτοξεύθηκε κανένα βεγγαλικό

Την ώρα που τα μέλη του πληρώματος, που αντιμετωπίζουν κακουργηματικές κατηγορίες, δηλώνουν αθώα, ο καπετάνιος φέρεται να έχει πει στην απολογία του πως δεν εκτοξεύθηκε κανένα βεγγαλικό από τη θαλαμηγό ή εκτός αυτής.

Φέρεται, επίσης, να σημείωσε ότι οι ναυτικές φωτοβολίες βρέθηκαν άθικτες, ενώ επικαλούμενος τον μάρτυρα ανέφερε ότι εκείνος δεν μίλησε ουδέποτε για εκτόξευση πυροτεχνημάτων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: