30.6.24

Πύρινος εφιάλτης σε Σταμάτα και Κερατέα...



Ανεξέλεγκτα μαίνονται τα πύρινα μέτωπα που εκδηλώθηκαν σήμερα στην Κερατέα και την Σταμάτα, ενώ βελτιωμένη είναι κάπως η εικόνα απ' τη φωτιά στην περιοχή Καμηλόβρυση Λαμίας, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Σε πλήρη εξέλιξη και η φωτιά στην περιοχή της Ριτσώνας...

Αναλυτικά οι δυνάμεις που επιχειρούν αυτή την ώρα στα μεγάλα μέτωπα:

Στην περιοχή της Κερατέας επιχειρούν περιοδικά 23 εναέρια μέσα: 13 ελικόπτερα και 10 αεροσκάφη. Επιπλέον επιχειρούν 138 πυροσβέστες, 8 ομάδες πεζοπόρου τμήματος και 39 οχήματα. Στο έργο της κατάσβεσης συντρέχουν εθελοντές, υδροφόρες ΟΤΑ και μηνανήματα έργου.

Στη Σταμάτα επιχειρούν 106 πυροσβέστες, 6 ομάδες πεζοπόρου τμήματος και 24 οχήματα. Από αέρος επιχειρούν 8 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα. Συντρέχουν πλήθος εθελοντών, υδροφόρες και μηχανήματα έργου από Περιφέρεια Αττικής και από το επιτελείο Εθνικής Άμυνας. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής την ώρα της εκδήλωσης της φωτιάς οι άνεμοι έπνεαν με ταχύτητα που έφταναν τα 70 χλμ / ώρα.
Στη Ριτσώνα, όπου η φωτιά καίει εργοστάσιο ανακύκλωσης προκαλώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα, επιχειρούν 42 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Μέχρι στιγμής δεν απειλούνται κατοικίες.

Πυκνοί καπνοί προς Διόνυσο - Μήνυμα του 112
 

Γύρω στις 6 το απόγευμα το 112 έστειλε νέο μήνυμα στους κατοίκους του Διονύσου και τους καλεί να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους, με κλειστές πόρτες και παράθυρα, λόγω της μεγάλης φωτιάς στη Σταμάτα.

Εντολές εκκενώσης για τρεις οικισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: