17.6.24

Αμηχανία Μαρινάκη για τις επαναπροωθήσεις...


...το μπαλάκι στην Ελλάδα από την Κομισιόν.
 «Φωτιές» άναψαν οι αποκαλύψεις του BBC...  
 
Η βίαιη και σκοτεινή ιστορία των επαναπροωθήσεων επιστρέφει για να αυξήσει κι άλλο την πίεση προς την ελληνική κυβέρνηση, καθώς, το σημερινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα του BBC προκαλεί σημαντικές αναταραχές...

Το βρετανικό δίκτυο στο ρεπορτάζ του αναφέρει ότι έχει επιβεβαιώσει τουλάχιστον 15 περιστατικά επαναπροωθήσεων που έφεραν 43 θανάτους στη Μεσόγειο, με τις μαρτυρίες κατά του ελληνικού Λιμενικού να είναι ανατριχιαστικές.

Δεν υπάρχουν αποδείξεις…

Το δημοσίευμα κλήθηκε να σχολιάσει στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με τον Παύλο Μαρινάκη να υποστηρίζει ότι κάθε καταγγελία ερευνάται, αλλά να απορρίπτει τις αποκαλύψεις υποστηρίζοντας ότι «τα όσα αναφέρονται δεν αποδεικνύονται».
«Κάθε καταγγελία ερευνάται και σε επίπεδο δικαιοσύνης. Τα όσα αναφέρονται δεν αποδεικνύονται. Τον τελευταίο χρόνο χάρις στην καλή συνεργασία με τις τουρκικές αρχές, έχει εξαρθρωθεί σημαντικός αριθμός διακινητών. Το ελληνικό λιμενικό έχει δείξει την εντελώς αντίθετη εικόνα. Σώζουν καθημερινά δεκάδες ζωές και αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν» ήταν η πλήρης τοποθέτηση του κ. Μαρινάκη.


Στα κράτη – μέλη οι ευθύνες

Το ρεπορτάζ, πάντως, έφτασε ήδη στις Βρυξέλλες με εκπρόσωπο της Κομισιόν να καλείται να απαντήσει  σχετικά στη σημερινή ενημέρωση.

Ο εκπρόσωπος, πάντως, παρότι σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γνωρίζει το δημοσίευμα, έσπευσε να τονίσει ότι ο έλεγχος των καταγγελιών είναι αρμοδιότητα των κρατών-μελών.

Σημείωσε γενικόλογα ότι η διαχείριση του μεταναστευτικού πρέπει να γίνει με ανθρώπινο τρόπο και πάνω στον σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου και πρόσθεσε ότι η Κομισιόν έχει συχνά επαφή με τα κράτη – μέλη για τέτοια ζητήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.