13.6.24

Προσοχή: Κλειστά παράθυρα απαραίτητα...



Να κρατήσουν και σήμερα κλειστά τα παράθυρα του σπιτιού τους, να χρησιμοποιήσουν μάσκες για να κυκλοφορήσουν και να μην αφήσουν τα παιδιά να παίξουν έξω στην περιοχή, συστήνει ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, αναφερόμενος στη μεγάλη φωτιά που κατέστρεψε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά...

«Αυτό που προτείνω σε όλους είναι να κρατήσουμε κλειστά τα παράθυρα και τις πόρτες και σήμερα και όχι γιατί υπάρχει καύση, αλλά επειδή σε ένα τέτοιο συμβάν υπάρχει επιμόλυνση από τα σωματίδια της καύσης. Από την καύση των υλικών που υπάρχουν σε ένα τέτοιο εργοστάσιο προκαλούνται τοξικά αέρια, τα οποία είναι αρκετά επιβλαβή για το αναπνευστικό σύστημα αλλά και για το δέρμα» υπογράμμισε ο καθηγητής μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Όλες οι ουσίες αυτές σε ένα μεγάλο βαθμό έχουν καρκινογόνες ιδιότητες και θα έχουν μια επιβάρυνση. Θα πρέπει να φορέσουμε μάσκα και θα έλεγα ό,τι θα πρέπει να σταματήσουμε την εισροή του εξωτερικού αέρα στους εσωτερικούς χώρους» είπε.

«Ωστόσο, σημαντικό είναι ο Δήμος Κηφισιάς, πέρα από την αστική προστασία, να παρέμβει με την έννοια του καθαρισμού από τη σκόνη, από τα σωματίδια με την πλύση των δρόμων από τις υδροφόρες του Δήμου, έτσι ώστε να μην υπάρχει δυνατότητα επαναφόρτισης των σωματιδίων καθώς η μέρα θα κινείται και θα υπάρχει μεγαλύτερη κυκλοφορία οχημάτων», πρόσθεσε.

«Είναι προφανές, τα παιδιά να μην παίξουν σήμερα στην περιοχή και αν βγουν έξω να μην βάλουν το χέρι στο στόμα» τόνισε ο Δημ. Σαρηγιάννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.