17.6.24

Δεν «πάμε μπροστά» με Ανδρουλάκη – Μακάρι να κατέβει ο Χάρης Δούκας...



Συνεχίζει την ευθεία αμφισβήτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, λέγοντας μάλιστα ανοιχτά ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν μπορεί να πάει το κόμμα μπροστά και κάλεσε όσους θέλουν να θέσουν υποψηφιότητα για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ να το κάνουν άμεσα.

«Πρέπει να βρούμε “πρωθυπουργίσιμο” πρόσωπο» είπε χαρακτηριστικά ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος σε συνέντευξή του στο Action24...

Όπως ανέφερε, σύντομα θα εκδηλώσουν την πρόθεσή τους να διεκδικήσουν την προεδρία του ΠΑΣΟΚ διάφορα στελέχη. «Θεωρώ ότι πρέπει να το πουν, να μιλήσουν πολιτικά, να πουν ποιο είναι το σχέδιό τους για το ΠΑΣΟΚ και ποιο είναι το σχέδιό τους για τη διεύρυνση του ΠΑΣΟΚ και σ’ αυτό να γίνει διαδικασία. Να το μάθει ο κόσμος, να τους ακούσει ο κόσμος και στο τέλος της ημέρας να αποφασίσει» σημείωσε.

«Εγώ τον κ. Ανδρουλάκη τον υποστήριξα στις προηγούμενες εκλογές, όπως είχα υποστηρίξει τη Φώφη Γεννηματά το 2017. Αν γινόντουσαν πάλι εκλογές με τα ίδια πρόσωπα, τον ίδιο θα ψήφιζα τότε. Σήμερα πιστεύω ότι δεν είναι η επιλογή η οποία θα μας πάει μπροστά και θα νικήσει τη ΝΔ» ξεκαθάρισε ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος.

«Μακάρι να είναι υποψήφιος ο Χάρης Δούκας»

Παράλληλα, εξέφρασε την ευχή να είναι υποψήφιος για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

«Εγώ θα ευχηθώ μακάρι να είναι υποψήφιος. Εγώ θέλω το ΠΑΣΟΚ να έχει στις διαδικασίες του δυνατά πρόσωπα, πρόσωπα τα οποία έχουν σχέση με την κοινωνία. Πρόσωπα τα οποία μπορούν να παίξουν ουσιαστικό ρόλο» είπε.

Σε ερώτηση πάντως αν θα στήριζε τον Χάρη Δούκα σε ένα τέτοιο εγχείρημα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ απέφυγε να τοποθετηθεί ξεκάθαρα. «Όταν θα ανακοινωθούν όλες οι υποψηφιότητες θα πω την άποψή μου» περιορίστηκε να πει.

Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι δεν θα δημιουργούσε πρόβλημα ο δήμαρχος Αθηναίων να είναι και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Γιατί να φύγει;» διερωτήθηκε μιλώντας για τη δημαρχία.

Όπως είπε, ανάλογη συζήτηση είχε γίνει και όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο Νίκος Ανδρουλάκης ενώ ήταν ευρωβουλευτής, με πολλούς να τάσσονται εναντίον του επειδή δεν θα ήταν στη Βουλή.

«Κέρδισε τη συντηρητική παράταξη, κερδίζοντας ψηφοφόρους και από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ» είπε ακόμη για τον Χάρη Δούκα και την εκλογή του στο δήμο Αθηναίων. «Γι’ αυτόν είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο, αλλά νομίζω πως αν το πετύχει θα κερδίσει» συμπλήρωσε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: