26.6.24

Πολλά ερωτήματα για «τριγωνικό» ταξίδι του κυβερνητικού αεροσκάφους του Ισραήλ...


Το στίγμα εμφανίστηκε σε Κρήτη, Κύπρο και Τελ Αβίβ την ίδια μέρα...

Ερωτήματα που χρήζουν απάντησης για να μην υπάρχουν παρερμηνείες, ανακύπτουν από την παρατήρηση του στίγματος του κυβερνητικού αεροσκάφους του Ισραήλ, καθώς σύμφωνα με την υπηρεσία Flight Radar, το αεροσκάφος εμφανίζεται να έχει μεταβεί την ίδια ημέρα (25/6) στην Κρήτη, την Κύπρο και σε διαφορετικά αεροδρόμια εντός του Ισραήλ...

Πρόκειται για το αεροσκάφος 4X-ISR, επονομαζόμενο και «Wing of Zion», είναι αεροσκάφος τύπου Boeing 767 και αποτελεί το κύριο κυβερνητικό αεροσκάφος του Ισραήλ. Βασική του αρμοδιότητα είναι η μεταφορά του προέδρου και του πρωθυπουργού του Ισραήλ σε επίσημες επισκέψεις.


Η σύγκριση του στίγματος σε άλλες υπηρεσίες εντοπισμού του συγκεκριμένου αεροσκάφους παρουσιάζει μάλιστα ορισμένες διαφοροποιήσεις, οι οποίες επίσης έχουν ενδιαφέρον.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Flight Radar, το κυβερνητικό αεροσκάφος 4X-ISR εμφανίζεται χθες 25/6 να μεταβαίνει στις 11:02 από το Τελ Αβίβ προς το Ηράκλειο Κρήτης. Το αεροσκάφος φαίνεται να επιχειρεί να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, αφού σύμφωνα με τα δεδομένα της πτήσης κατεβαίνει από τα 40.000 πόδια μόλις στα 1.200 πόδια. Ωστόσο, η ίδια υπηρεσία αναφέρει ότι η πτήση στη συνέχεια εξετράπη προς τη Λάρνακα όπου τελικά προσγειώθηκε στις 13:23.

Λιγότερο από μία ώρα αργότερα, τις 14:50, το αεροσκάφος φαίνεται να απογειώνεται εκ νέου με προορισμό το στρατιωτικό αεροδρόμιο Beersheba στο Ισραήλ όπου φαίνεται να φτάνει στις 15:51.


  



Ωστόσο, διαφορετικά είναι τα δεδομένα που προσφέρει η υπηρεσία RadarBox για τις κινήσεις του βασικού κυβερνητικού αεροσκάφους την 25η Ιουνίου.

Σύμφωνα με το RadarBox, το 4X-ISR μετέβη το πρωί της 25ης Ιουνίου από το αεροδρόμιο Beersheba στο Τελ Αβίβ. Από εκεί εμφανίζεται να έφυγε στις 10:56 και να προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Geçitkale στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου στις 14:21. Ωστόσο, μία ώρα αργότερα, στις 15:13, εμφανίζεται να απογειώνεται από το αεροδρόμιο της Λάρνακας με προορισμό και πάλι το αεροδρόμιο Beersheba στο Ισραήλ. Κατά συνέπεια, ενδέχεται η ένδειξη περί προσγείωσης στο Geçitkale να είναι λανθασμένη και να αφορά τη Λάρνακα.


Σημαντικό είναι να επισημανθεί το γεγονός ότι και η υπηρεσία Radar Box έχει καταγράψει το στίγμα του αεροσκάφους να κινείται από το Τελ Αβίβ προς το Ηράκλειο Κρήτης, πάνω από το οποίο φαίνεται να μειώνει δραστικά το ύψος του, ενώ στη συνέχεια να κινείται προς την Κύπρο.

ισραήλ



Σε κάθε περίπτωση, είτε η πραγματικότητα αποτυπώνεται στην καταγραφή του Flight Radar, είτε σε εκείνη του RadarBox, τίθενται ορισμένα σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τους λόγους για τους οποίους μετέβη στην Κύπρο για τόσο σύντομο χρονικό διάστημα το κυβερνητικό αεροσκάφος του Ισραήλ. Μετέφερε κάποιον κρατικό παράγοντα για απόρρητες συναντήσεις με Κύπριους αξιωματούχους; Αν ναι, τι φύσεως συνάντηση διάρκειας μισής ώρας, θα απαιτούσε τη φυσική παρουσία αξιωματούχων στο έδαφος μιας άλλης χώρας;

Το μονοήμερο ταξίδι του κυβερνητικού αεροσκάφους του Ισραήλ στην Κύπρο, έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά την ευθεία προειδοποίηση του ηγέτη της λιβανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ,  προς την κυπριακή ηγεσία, όπου τόνισε ότι η οργάνωσή του θα θεωρήσει την Κύπρο εχθρική δύναμη, σε περίπτωση που διευκολύνει μια ενδεχόμενη γενικευμένη στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ στον Λίβανο.

Ένα άλλο ερώτημα είναι το αν ισχύει πράγματι ότι το κυβερνητικό αεροσκάφος είχε ως αρχικό προορισμό το Ηράκλειο Κρήτης όπως φαίνεται στα στοιχεία του Flight Radar.

documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: