29.6.24

«Αλέξη, πάμε;»...


Ο Κασσελάκης θέτει «τελεσίγραφο» στον Τσίπρα...

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται ο «εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με τον πρόεδρό του να τροφοδοτεί για άλλη μια φορά από τις ΗΠΑ τις εξελίξεις, την ώρα που τα στρατόπεδα εντός του κόμματος προετοιμάζονται για την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής σε μία εβδομάδα...


Σε νέα μακροσκελή ανάρτησή του μόνο χαμηλούς τόνους δεν κρατά, καθώς απαντά στις επικρίσεις και στους «αντιρρησίες» εξαπολύοντας  βέλη ισχυριζόμενος ότι μόνος του στόχος δεν είναι η καρέκλα αλλά να ασκήσει απερίσπαστος «το λειτούργημά του και να βοηθήσει την πατρίδα να βγει από το νεοφιλελεύθερο τέλμα και τη δεξιά παρακμή».


Μάλιστα, βάζει δίλημμα στον προκάτοχό του καταλήγοντας με τη φράση «Αλέξη, πάμε», θυμίζοντας το κάλεσμα συμπόρευσης στο ΠΑΣΟΚ από τον Μανώλη Χριστοδουλάκη στον Χάρη Δούκα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε για να ρευστοποιηθεί σε ένα κεντρώο σχήμα με συμφωνίες κορυφής έξω από την κοινωνία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δικαιούται την ευκαιρία να διεκδικήσει να κυβερνήσει και επιτέλους να δικαιώσει τις προσδοκίες των προοδευτικών πολιτών» λέει στον πρώην πρωθυπουργό αναφερόμενος στη διαμάχη για την Κεντροαριστερά 

«Και γι' αυτό λέω ξεκάθαρα και με αίσθημα ιστορικής ευθύνης: Έλα και ανάλαβε και θα είμαι συντεταγμένος στρατιώτης στην προσπάθειά σου, χωρίς να σε υπονομεύσω ούτε στιγμή» γράφει ο κ. Κασσελάκης για να προσθέσει όμως τα εξής:

«Αν όμως δεν το επιθυμείς, στήριξέ με να κάνω την προσπάθεια για το κόμμα μας, χωρίς παιχνίδια.
-Με εξυγίανση που είναι επιβεβλημένη τώρα, γιατί το καράβι πέφτει οικονομικά στα βράχια.
-Με καταστατικό συνέδριο.
-Με άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία χωρίς επετηρίδες και μέλη δύο ταχυτήτων.
-Με ανανέωση στελεχών αντίστοιχη αυτής του ευρωψηφοδελτίου.
-Με δύναμη, εξουσία και εμπιστοσύνη στη βάση του κόμματος.
-Με έναν ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος δε θα συρθεί πίσω από άλλους, αλλά θα ηγηθεί της προσπάθειας για μία μεγάλη Κεντροαριστερά ξεκινώντας από το κοινωνικό πεδίο».


Ο ίδιος επιχείρησε να εμφανίσει ως «επιτυχία» το μη ικανοποιητικό για πολλούς αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, γιατί το κόμμα έμεινε στην θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρά της «δύο διασπάσεις, προσπάθεια απονομιμοποίησης στο Συνέδριο, τώρα ξανά τα ίδια με υπογραφές για να συγκληθούν όργανα, οι συνεδριάσεις των οποίων είχαν ήδη ανακοινωθεί. Φαγωμάρα, θόρυβος, εσωστρέφεια, που είναι απωθητική και στους ψηφοφόρους μας και στην κοινωνία».

Σε ό,τι αφορά την δικαιολογημένη κριτική για τις εξελίξεις στην «Αυγή» ο κ. Κασσελάκης έγραψε πως «τα στελέχη του κόμματος με θητεία χρόνων γνωρίζουν πολύ καλά τι οικονομικά παρέλαβα. Πώς το καθημερινό φύλλο της Αυγής θα έκλεινε το 2022 με τη διπλάσια χρηματοδότηση, αλλά μπορεί να μείνει τώρα ανοιχτό με τη μισή;  Ποιος εργαλειοποιεί την αγωνία εργαζόμενων ανθρώπων αποκρύπτοντας τη δραματική πραγματική εικόνα; 

»Συνέβαλα δίνοντας το ανώτατο ποσό που μου επιτρέπει ο νόμος (20.000 ευρώ). Συγκεντρώθηκαν από εισφορές φίλων και στελεχών άλλες 7.000 ευρώ. Κι όμως, αντί να πάνε στα χέρια εργαζομένων της "Αυγής", πήγαν σήμερα στο κράτος προκειμένου να μη χάσουμε τη ρύθμιση των χρεών που έχουμε για την Αυγή και το Κόκκινο. Αυτό και μόνο δείχνει την κρισιμότητα της κατάστασης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: