4.6.24

Κάτοικοι προχωρούν σε μηνύσεις για το μολυσμένο νερό...



Ανησυχία επικρατεί στις περιοχές της Μαγνησίας, και ιδιαίτερα σε Ριζόμυλο και Στεφανοφίκειο, μετά τα πολλαπλά κρούσματα γαστρεντερίτιδας που έχουν εμφανιστεί από τις 27 Μαΐου σε παιδιά και ενήλικες ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και εισαγγελική έρευνα για το συμβάν...

Σημειώνεται πως ύστερα από έλεγχο που διενήργησε ο ΕΟΔΥ στην περιοχή, εντοπίστηκαν μικροβιακοί δείκτες κοπρανώδους μόλυνσης στο δίκτυο άρδευσης καθώς και σαλμονέλα (Salmonella spp)...

Όπως μεταδίδει το gegonotanews.gr, σε ότι αφορά την εισαγγελική έρευνα, η εισαγγελία θα εξετάσει σε πρώτη φάση το φαινόμενο στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, δηλαδή σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο, και θα ενημερώνεται καθημερινά για τις εισαγωγές στο Νοσοκομείο και Κέντρα Υγείας.

Παράλληλα, κάτοικοι των εν λόγων περιοχών θα καταθέσουν μηνύσεις για το μολυσμένο νερό, που έχει οδηγήσει δεκάδες πολίτες στο νοσοκομείο.

Σημειώνεται πως ο Δήμος Ρήγα Φεραίου αποφάσισε χτες, Δευτέρα (3/6), να μην λειτουργήσουν τα σχολεία, κάτι που παραμένει σε ισχύ και σήμερα, Τρίτη (4/6), με εξαίρεση το Γυμνάσιο Στεφανοβίκειου λόγω εξετάσεων. Παράλληλα, η ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου έχει απαγορεύσει τη χρήση του νερού στην περιοχή.

Το νερό συστήνεται να χρησιμοποιείται αποκλειστικά για χρήση τουαλέτας και όχι για πλύσιμο τροφίμων, παρασκευή φαγητού ή ατομική καθαριότητα. Σε περίπτωση που πρέπει να χρησιμοποιηθεί, θα πρέπει να βράζει σε 100 βαθμούς τουλάχιστον για 3 λεπτά.

Για τις υπόλοιπες περιοχές, εκτός Ριζομύλου και Στεφανοβικείου που εμφανίστηκαν κρούσματα, θα εξεταστεί εάν το φαινόμενο είναι τυχαίο ή συμπίπτει με την συγκυρία, εάν πρόκειται για ιογενή γαστρεντερίτιδα ή εάν υπάρχει πρόβλημα και σε γεωτρήσεις άλλων περιοχών του Νομού. Ήδη οι υγειονομικές μονάδες της περιοχής έχουν παραχωρήσει τα στοιχεία για εισαγωγές ασθενών εκτός του Δήμου Ρήγα Φεραίου στον ΕΟΔΥ, ώστε να προχωρήσει ο έλεγχος.

Σήμερα, Τρίτη (4/6), κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα συνεχίσουν τους ελέγχους στην περιοχή ενώ θα προχωρήσουν και στον καθαρισμό των αγωγών ύδρευσης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: