22.6.24

Πυρκαγιά και στο Μαρκόπουλο...


Εκκενώσεις στην Άνδρο...
Φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι, λίγο μετά τις 1:30 σε χορτολιβαδική έκταση στο Μαρκόπουλο Αττικής με τις αρχές να προχωρούν σε εκτροπές κυκλοφορίας στη λεωφόρο Μαρκόπουλου (από το ύψος της λεωφόρου Αθηνών) και στη λεωφόρο Λαυριού (από το ύψος της οδού Ιπποδρόμου)...


Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 44 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 14 οχήματα, ενώ από αέρος συντρέχουν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

 
Παράλληλα, άμεσα τέθηκε υπό μερικό έλεγχο πυρκαγιά επίσης σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή των Καλυβίων.


 Σο μεταξύ διάσπαρτες εστίες καίνε στην Άνδρο με τις φλόγες να έχουν δημιουργήσει πυκνό καπνό, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που δημοσιεύει η efsyn.gr


H Πολιτική Προστασία έστειλε το εξής μήνυμα «112» για εκκένωση των κατοίκων περιοχών. «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Στραπουριές, Λάμυρα, Μένητες και Υψηλά 'Ανδρου απομακρυνθείτε προς Χώρα 'Ανδρου . Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».


Χωρίς ενιαίο μέτωπο και η πυρκαγιά την Ηλεία, η οποία δεν εμπνέει πλέον ιδιαίτερη ανησυχία στην πυροσβεστική.

Η πύρινη λαίλαπα που ξεκίνησε στον Μαστραντώνη Αχαΐας συνέχισε χθες το καταστροφικό της έργο μέχρι την Ηλεία λόγω των ισχυρών ανέμων καίγοντας σπίτια και περιουσίες σε περιοχές, όπως το Αλποχώρι, το Κρανίδι και η Μεγαλόπολη.

Θύμα όμως έπεσε και ένας άτυχος κτηνοτρόφος, προσπαθούσε να σβήσει φωτιά στο Αλποχώρι και αισθάνθηκε αδιαθεσία ενώ φέρεται να έπαθε αναρρόφηση.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται και αύριο, σύμφωνα με το της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: