13.6.24

Η πιο δύσκολη μέρα του καύσωνα...



Υπομονή για μία ημέρα ακόμη θα πρέπει να κάνουμε σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, για να περάσει αυτό το πρόωρο κύμα καύσωνα και να επιστρέψει ο καιρός στις κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες...

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη (13/6/24) η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει τους 41 με 42 βαθμούς ενώ οι υψηλότερες τιμές αναμένεται να καταγραφούν στην Ανατολική Στερεά και στην Ανατολική Πελοπόννησο όπου το θερμόμετρο θα δείξει μέχρι και 43 βαθμούς! Υψηλές θερμοκρασίες θα έχει και στο ανατολικό Αιγαίο, στα Δωδεκάνησα, στην Κρήτη.

Στη Βόρεια Ελλάδα, το θερμόμετρο θα φτάσει τους 39 με 40 βαθμούς στην  κεντρική Μακεδονία.

Αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι ότι και οι μέγιστες θερμοκρασίες θα είναι υψηλές αλλά και οι ελάχιστες θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα ζέστης το βράδυ Πέμπτης ξημερώματα Παρασκευής.

Οι άνεμοι θα είναι από δυτικές διευθύνσεις στα 4 με 5 μποφόρ. Οι δυτικοί άνεμοι είναι αυτοί που θα ανεβάσουν τη θερμοκρασία στα ανατολικά ηπειρωτικά, ανατολική Θεσσαλία, ανατολική Στερεά και ανατολική Πελοπόννησο.

Στην ατμόσφαιρα θα υπάρχει σκόνη με αποτέλεσμα να επικρατεί συννεφιά, ο συνδυασμός και των δύο ενδέχεται λίγο να περιορίσει την αύξηση της θερμοκρασίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.