26.6.24

Αναβλήθηκε η δίκη του δημοσιογράφου, παραμένει υπό κράτηση...



Για την Παρασκευή 28 Ιουνίου αναβλήθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές η δίκη του δημοσιογράφου της ΕΡΤ που καταγγέλθηκε για ενδοοικογενειακή βία από τη σύντροφό του, επίσης δημοσιογράφο. Μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης ο κατηγορούμενος θα παραμείνει κρατούμενος...

Σε βάρος του ο εισαγγελέας άσκησε νωρίτερα ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για ενδοοικογενειακή απειλή κατά συρροή. Παράλληλα έδωσε εντολή για την διενέργεια έρευνας όσον αφορά μη αυτόφωρες πράξεις, σε προγενέστερο χρόνο, του κατηγορούμενου κατά της εν διαστάσει συζύγου του και της νυν συντρόφου του. Έτσι θα εξαχθούν αντίγραφα της δικογραφίας ώστε να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση από τον Εισαγγελέα Ενδοοικογενειακής Βίας.

Το δικαστήριο θα καλέσει να καταθέσουν στην δίκη τόσο την σύντροφο που τον κατήγγειλε χθες για ξυλοδαρμό όσο και την εν διαστάσει σύζυγο του κατηγορούμενου, που επίσης τον έχει κατηγορήσει για βίαιη συμπεριφορά. Παράλληλα οι δύο γυναίκες θα ενημερωθούν για το αίτημα ποινικής διαμεσολάβησης που υπέβαλε ο δημοσιογράφος .

Η διαδικασία της ποινικής διαμεσολάβησης αφορά μόνο πλημμελήματα ενδοοικογενειακής βίας και εκκινεί εφόσον ο κατηγορούμενος δηλώσει ανεπιφύλακτα ότι δεν θα ασκήσει βία εντός της οικογένειας, ότι θα μετοικήσει σε περίπτωση συνοίκησης αν ζητηθεί από το θύμα, να παρακολουθήσει ειδικό συμβουλευτικό- θεραπευτικό πρόγραμμα κ.α. Αν ευοδωθεί η όλη ενέργεια, με την συμφωνία όλων των μερών και την έκδοση σχετικών διατάξεων της Δικαιοσύνης, τότε ο κατηγορούμενος οφείλει να συμμορφωθεί προς τους όρους της ποινικής διαμεσολάβησης για χρονικό διάστημα τριών ετών. Η διαδικασία τότε ολοκληρώνεται και στην συνέχεια εξαλείφεται η ποινική αξίωση της πολιτείας για το έγκλημα που αφορά η διαμεσολάβηση.

Στο μεταξύ η ΕΡΤ ανακοίνωσε χθες πως μόλις ενημερώθηκε για την υπόθεση έθεσε σε παύση τη σύμβαση του φερόμενου ως δράστη έως ότου διαλευκανθεί η υπόθεση και αποφανθεί η δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η 30χρονη δημοσιογράφος προτού φτάσει στο ΚΑΤ χθες το πρωί, για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, έχοντας κατάγματα στο πρόσωπο και χτυπήματα στο σώμα, είχε διαπληκτιστεί με τον φερόμενο δράστη στο σπίτι της, στο κέντρο της Αθήνας, επειδή του ζήτησε να χωρίσουν.

Αμέσως μετά το νοσοκομείο, μεσημέρι πλέον, η δημοσιογράφος πήγε στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας για να καταγγείλει τον ξυλοδαρμό της, τονίζοντας ότι είχε πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας από τον σύντροφό της, ο οποίος, όπως επεσήμανε η νεαρή γυναίκα, την είχε απειλήσει και κακοποιήσει και στο παρελθόν. Μάλιστα, μετά την άγρια επίθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, δέχτηκε απειλητικά μηνύματα από τον δράστη, αφότου αποκάλυψε στις αρχές το βίαιο περιστατικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: