30.6.24

Μεγάλη φωτιά στην Κερατέα...


Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν 5 οικισμοί...
Νέα φωτιά ξέσπασε το πρωί της Κυριακής στην Κερατέα και συγκεκριμένα νοτιοδυτικά του οικισμού Πλάκα. Είναι η τρίτη φωτιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή σε διάστημα μόλις 10 ημερών. Βίντεο δείχνουν τις φλόγες να έχουν μπει μέσα σε σπίτια... 



Ήδη, η Πολιτική Προστασία έχει αποστείλει 112 για εκκένωση πέντε περιοχών και συγκεκριμένα των περιοχών Μαρκάτι, Άγιος Γεώργιος Θωρικού, Πανόραμα, Παλαιοκαμάριζα και Πλάκα. 


«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Μαρκάτι & Άγιο_Γεώργιο Θωρικού απομακρυνθείτε μέσω Π.Ε.Ο. Αθηνών_Λαυρίου προς Λαύριο» αναφέρει το δεύτερο 112 που εστάλη λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι. 



Νωρίτερα είχε σταλεί 112 για 4 οικισμούς που ανέφερε ότι οι κάτοικοι του Πανοράματος, της Παλαιοκαμάριζας, του Μαρκατίου και της Πλάκας πρέπει να εκκενώσουν προς Λαύριο μέσω ΠΕΟ Αθηνών-Λαυρίου, ενώ οι άνεμοι σπρώχουν τη φωτιά προς τον εθνικό δρυμό του Σουνίου.  


Η Πυροσβεστική ενισχύει συνεχώς της δυνάμεις της. Στο σημείο βρίσκονται 78 πυροσβέστες, 26 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 8 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. 






Οι πυροσβέστες δίνουν σκληρή μάχη για να μην περάσει η μεγάλη φωτιά στον εθνικό δρυμό του Σουνίου, ένα εγχείρημα δύσκολο, δεδομένων των ισχυρών ανέμων έντασης έως και 9 μποφόρ. Οι καπνοί είναι έντονοι και ορατοί σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως στη Βάρκιζα και την Ανάβυσσο. Στις 13:00 το μεσημέρι, το μέτωπο έδειξε να περιορίζεται προς την πλευρά των σπιτιών. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: