1.6.24

Η κρίση των πυραύλων...

 Το παίγνιο μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, στη θεωρία των παιγνίων λέγεται «η κότα», γιατί το ερώτημα αφορά ποιος θα υποχωρήσει πρώτος. Μόνο που στην πράξη τα πράγματα δεν είναι παιχνίδι. Το ΝΑΤΟ ή καλύτερα οι κυβερνήσεις των μεγάλων δυνάμεών του (ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία, Μ. Βρετανία κ.ά.) δίνουν το δικαίωμα στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς για να χτυπήσει στόχους μέσα στη Ρωσία. Η Μόσχα απαντά ότι πλέον στόχος δεν είναι μόνο η Ουκρανία, αλλά κάθε νατοϊκό κράτος που παρέχει τέτοια όπλα στο Κίεβο...


Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, σκοπός των Νατοϊκών είναι να στηρίξουν την Ουκρανία να μην χάσει το Κίεβο και γενικώς να μην χάσει επιπλέον έδαφος, κάτι που οδηγεί στην οριστική ήττα.
Υπάρχει, όμως, και ένας ακόμα: να συρθεί η Μόσχα στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων σε έδαφος της Ουκρανίας. Με μια τέτοια κίνηση θα ελαχιστοποιηθούν οι ελπίδες κατάπαυσης των μαχών, με την ελπίδα να αναλάβει πρωτοβουλίες η διπλωματία. Αυτομάτως, από έναν πόλεμο στην Ουκρανία η κρίση θα εξελιχθεί σε ευθεία αντιπαράθεση Δύσης-Ρωσίας. Με κίνδυνο από παίγνιο, «η κότα», να περάσουμε αυτομάτως στο «μία σου και μία μου» (tit for tat)!

Η επανάληψη της κρίσης των πυραύλων του 1962 εν έτει 2024 δημιουργεί συνθήκες ανεξέλεγκτων κινδύνων. Πρώτον, γιατί η τεχνολογία είναι απείρως ισχυρότερη και, δεύτερον, γιατί διεξάγεται ήδη πόλεμος, δηλαδή τα κόκκινα κουμπιά είναι ακάλυπτα και στις δύο πλευρές.

Οι εκλογές στις ΗΠΑ θα γίνουν σε πέντε μήνες, αλλά ο χρόνος αυτός είναι τραγικά μεγάλος για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Η ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: