25.6.24

Παρέμβαση Δούκα στο ΠΑΣΟΚ: Ζητά εκλογές για νέα ηγεσία το Νοέμβρη...



Εν μέσω συνεχιζόμενων εσωκομματικών αντιδράσεων και διεργασιών, ο δήμαρχος Αθηναίων πραγματοποιεί παρέμβαση στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. και προτείνει τη διεξαγωγή εκλογών ανάδειξης νέας ηγεσίας στις 3 και 10 Νοεμβρίου...

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Χάρης Δούκας απέστειλε ενωτική πρόταση στον γραμματέα της ΚΠΕ και τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος ενόψει της συνδιάσκεψης της ΚΠΕ στις 30 Ιουνίου.


Σε αυτή επισημαίνει ότι «στόχος όλων μας είναι να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε την επανεκκίνηση που χρειαζόμαστε, ώστε να γίνει το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής η μεγάλη δύναμη που θα οδηγήσει στην προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου. Αυτό προϋποθέτει δημιουργική συζήτηση, χωρίς εντάσεις και πολώσεις».

Προσθέτει πως οι εργασίες της ΚΠΕ πρέπει να διεξαχθούν με απόλυτη διαφάνεια και δημοκρατία χωρίς να υπάρξουν αποκλεισμοί, ενώ προτείνει τρία συγκεκριμένα βήματα: 

Nα γιορτάσουμε ενωτικά τα 50 χρόνια της ιδρυτικής  διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτέμβρη.
Να διεξαχθεί Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, στις αρχές Οκτώβρη, για να συζητήσουμε τις πολιτικές εξελίξεις και τους κεντρικούς πολιτικούς άξονες του Κινήματός μας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Κινήματός μας και των κοινωνικών φορέων, όπως προβλέπει το καταστατικό.
Στη συνέχεια να οδηγηθούμε συντεταγμένα στην ψηφοφορία για την ανάδειξη από τα μέλη και τους φίλους μας, της νέας ηγεσίας του  ΠΑΣΟΚ.
Βάζει, μάλιστα, και προτεινόμενες ημερομηνίες ζητώντας να στηθούν οι κάλπες στις 3 και στις 10 Νοεμβρίου.

Ο Χάρης Δούκας εκτιμά ότι ο συγκεκριμένος οδικός χάρτης εξασφαλίζει: 

Πρώτον : Τη δυνατότητα πολιτικής συζήτησης για την αναγκαία επανεκκίνηση και ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ-Κίνηματος Αλλαγής.
Δεύτερον : Τον προσδιορισμό των εκλογών ανάδειξης ηγεσίας, σε χρόνο που δεν επιτρέπει μακροχρόνιες διαδικασίες που οδηγούν σε εσωστρέφεια .
«Ελπίζω ότι θα σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων και της ευθύνης μας απέναντι στους πολίτες και την χώρα» καταλήγει.

Μη βιάζεστε απαντά η Χαριλάου Τρικούπη

Στην πρωτοβουλία του Χάρη Δούκα απάντησε σε ειρωνικό ύφος η Χαριλάου Τρικούπη με πηγές συστήνουν προς τον δήμαρχο Αθηναίων «να έρθει στη συνεδρίαση του οργάνου του οποίου είναι μέλος και να εκθέσει τις απόψεις του, και όχι να τις κοινοποιεί στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μέσω του email τρίτου προσώπου».

«Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι ο δήμαρχος Αθηναίων αγνοεί ότι στις 10 Νοεμβρίου 2024, ημερομηνία που προτείνει για τη διενέργεια του β΄γύρου των εσωκομματικών εκλογών, θα διεξαχθεί ο μαραθώνιος δρόμος» προσθέτουν.

Ανταπάντηση Δούκα

Από το επιτελείο του δημάρχου Αθηναίων επισημαίνεται «σας ενημερώνουμε ότι ο πρώτος γύρος των εκλογών για την ανάδειξη της ηγεσίας στην κεντροαριστερά διεξήχθη στις 12 Νοεμβρίου του 2017, την ημέρα δηλαδή του Μαραθωνίου. Στις εκλογές αυτές συμμετείχε και ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης ως υποψήφιος. Όντως, λοιπόν, η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος».



Δεν υπάρχουν σχόλια: