26.6.24

Τα μαζεύει ο Αποστολάκης για το «μαύρο χρήμα»...


... αλλά μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ...
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δεν έχω αντιληφθεί να έχει πάρει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παίρνουν τα κόμματα, είπε ο βουλευτής Επικρατείας...
Μετά τη θύελλα που προκάλεσε για μαύρα χρήματα στα κόμματα ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ευάγγελος Αποστολάκης επιχείρησε σήμερα να μαζέψει τους ισχυρισμούς του, δίχως όμως να τους ανακαλέσει πλήρως. Διευκρίνισε όμως ότι δεν αναφερόταν στον ΣΥΡΙΖΑ με όσα είπε.


Σε δηλώσεις που έκανε σήμερα σε δημοσιογράφος στο περιστύλιο της Βουλής είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι πέραν πάσης υποψίας. «Εκτιμώ, εγώ λέω φαντάζομαι, ούτε ότι το ξέρω, ούτε ότι τα έχω διαχειριστεί. Για τους άλλους. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποτίθεται ότι είναι πέραν πάσης υποψίας σε αυτά. Αφού δεν χρωστάει, δεν υπάρχει θέμα. Γενικά σαν λογική, όλα τα κόμματα ενισχύονται, τώρα με ποιο τρόπο, οι αρχηγοί, οι φίλοι, ο ένας, ο άλλος…» φέρεται να είπε ο κ. Αποστολάκης.


Ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου του Στέφανου Κασσελάκη για «μαύρο χρήμα» στα κόμματα, ο κ. Αποστολάκης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι πέραν πάσης υποψίας. Ερωτηθείς εάν η αναφορά σε μαύρο χρήμα ήταν υπερβολική, ο κ. Αποστολάκης είπε ότι ο κ. Κασσελάκης θα μπορούσε να μην την χρησιμοποιήσει, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που δίνουν στα κόμματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δεν έχω αντιληφθεί να έχει πάρει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παίρνουν τα κόμματα, και δεν γίνονται καμπάνιες για να ενισχυθούν τα κόμματα είπε ο κ. Αποστολάκης και πρόσθεσε πως «τουλάχιστον αν γίνεται, θα έπρεπε να γίνεται με θεσμοθετημένο τρόπο, να μπορεί να κάνει κάποιος χορηγία με μια διαδικασία, που να φαίνεται αυτός που τα δίνει και αυτός που τα παίρνει».

Τι είχε πει

«Ξέρετε κανένα κόμμα που να μην έχει μαύρα; Εγώ πιστεύω ότι όλα τα κόμματα έχουν μαύρα, όλα τα κόμματα ενισχύονται, όλα τα κόμματα δέχονται χρήματα από υποστηρικτές», ήταν η επίμαχη δήλωση του  κ. Αποστολάκη, καθώς και η πεποίθησή του πως «το ότι διακινούνται χρήματα μαύρα στα κόμματα είναι γεγονός».

Νέα «βέλη» Κασσελάκη προς εσωτερικό ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση
«Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει μαύρο χρήμα. "Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ" σημαίνει ότι, αν οι ψηφοφόροι ή τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι διατεθειμένα να αποδεχθούν μαύρο χρήμα προκειμένου να αποφευχθούν επίπονες αλλά αναγκαίες οικονομικά αποφάσεις, θα πρέπει να εκλέξουν άλλο πρόεδρο», επανήλθε σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης, προσθέτοντας: «Έναν πρόεδρο οποίος να αποδέχεται τον υπόγειο τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα περισσότερα κόμματα στην Ελλάδα. Εγώ δεν προσφέρομαι. Λυπάμαι».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε εκ νέου στη Νέα Δημοκρατία λέγοντας πως είναι «η "βασίλισσα του μαύρου χρήματος" στο ελληνικό πολιτικό σύστημα» και προκάλεσε τον πρωθυπουργό «να φέρουμε τώρα και στα δύο κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ανεξάρτητη εταιρεία ορκωτών λογιστών (προτείνω την Deloitte ή αντίστοιχου κύρους εταιρεία) για έλεγχο όλων των οικονομικών μας στοιχείων σε χρονικό βάθος δεκαετίας».

Δεν υπάρχουν «μαύρα ταμεία» στη ΝΔ  απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Όλα τα υπόλοιπα νομίζω ότι δεν μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης. Η ΝΔ, η οποία προφανώς όλα αυτά τα χρόνια και τα προηγούμενα χρόνια πέρασε και από δύσκολες φάσεις, έχει όλους τους ισολογισμούς τους αναρτημένους, τα έσοδα, τα έξοδα, πλήρως διαυγή οικονομικά. Αντ' αυτών βλέπουμε λάσπη, βλέπουμε αόριστες κατηγορίες, οι οποίες, νομίζω, έχουν κουράσει και τον κόσμο», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.

Παραιτήσεις με αιχμές

Μέσα σε αυτό το κλίμα ανακοίνωσαν σήμερα την απόφασή τους να αποχωρήσουν από το οργανωτικό σκέλος του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία οι Δ. Τεμπονέρας, Αντ. Κοτσακάς και Χ. Τσιόκας, «για λόγους διολίσθησης σε έναν άνευ όρων «εξουσιοδοτισμό», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: