23.6.24

Η Μόσχα «δείχνει» τις ΗΠΑ για πολύνεκρη επίθεση στην Κριμαία...


Πέντε νεκροί και 124 τραυματίες...

Το ρωσικό υπ. Άμυνας υποστήριξε ότι Αμερικανοί ειδικοί είχαν ορίσει τις συντεταγμένες πτήσης των πυραύλων με βάση πληροφορίες που είχαν συλλέξει από αμερικανικούς κατασκοπευτικούς δορυφόρους, συνεπώς θεωρεί την Ουάσιγκτον άμεσα υπεύθυνη για την επίθεση...
Άμεση εμπλοκή της Ουάσιγκτον σε ουκρανική πυραυλική επίθεση στη Σεβαστούπολη, στην Κριμαία, βλέπει η Μόσχα, επισημαίνοντας ότι οι πύραυλοι που χρησιμοποιήθηκαν ήταν αμερικανικοί και τις συντεταγμένες για την επίθεση είχαν οριστεί από Αμερικανούς ειδικούς. Στην ουκρανική επίθεση στη Σεβαστούπολη σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι, εκ των οποίων τρία παιδιά, ενώ τραυματίστηκαν ακόμη 124 άτομα. Μεταξύ των τραυματιών είναι 27 παιδιά.


Από το πρωί της Κυριακής έχει υπάρξει κλιμάκωση πυραυλικών επιθέσεων και επιθέσεων με μη επανδρωμένα οχήματα τόσο από τη ρωσική όσο και από την ουκρανική πλευρά, ενώ το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι τέσσερις από τους πύραυλους ATACMS, που παραδόθηκαν στην Ουκρανία από τις ΗΠΑ, εξοπλισμένοι με κεφαλές διασποράς, καταρρίφθηκαν από συστήματα αεράμυνας. Ωστόσο, τα πυρομαχικά του πέμπτου πυραύλου εξερράγησαν στον αέρα.

Επίσης, υποστήριξε ότι Αμερικανοί ειδικοί είχαν ορίσει τις συντεταγμένες πτήσης των πυραύλων με βάση πληροφορίες που είχαν συλλέξει από αμερικανικούς κατασκοπευτικούς δορυφόρους, συνεπώς θεωρεί την Ουάσιγκτον άμεσα υπεύθυνη για την επίθεση.

«Η ευθύνη για τη σκόπιμη πυραυλική επίθεση σε αμάχους της Σεβαστούπολης βαραίνει πάνω από όλα την Ουάσιγκτον, η οποία προμήθευσε αυτά τα όπλα στην Ουκρανία, και το καθεστώς του Κιέβου, από τα εδάφη του οποίου πραγματοποιήθηκε αυτό το πλήγμα», αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Η Ρωσία θα απαντήσει στην σημερινή επίθεση διεμήνυσε το υπουργείο Άμυνας, χωρίς να επεκταθεί, ενώ το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι «σε συνεχή επαφή με τον στρατό» μετά την επίθεση στη Σεβαστούπολη.

Μέχρι στιγμής, ούτε η Ουκρανία ούτε οι ΗΠΑ έχουν σχολιάσει την επίθεση, η οποία σημειώθηκε την ημέρα που η Ουκρανία είπε ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι 10 τραυματίστηκαν από ρωσικά πλήγματα στην πόλη Χάρκοβο της ανατολικής Ουκρανίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: