30.6.24

Υποψήφιοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ Δούκας και Γερουλάνος...

ν.
Φουλ για εκλογές στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής με τον Χάρη Δούκα να ανακοινώνει κι επισήμως την υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος, ενώ λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα το ίδιο έπραξε από το βήμα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και ο Παύλος Γερουλάνος...


Ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε «δεν κρύβομαι, δεν φοβάμαι γι’ αυτό είμαι εδώ και ζητώ την στήριξή σας για να ξανακάνουμε το ΠΑΣΟΚ κυβερνητική δύναμη. Να νικήσει τη ΝΔ όπως στην Αθήνα».

Ο κ. Δούκας ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνει δήμαρχος Αθηναίων είτε χάσει είτε κερδίσει τη μάχη για την ηγεσία , συμφωνώντας παράλληλα με τον οδικό χάρτη που πρότεινε ο Νίκος Ανδρουλάκης για εκλογή ηγεσία τον Οκτώβριο.


Ωστόσο, ο Χάρης Δούκας τόνισε ότι «τώρα είναι η ώρα να ανοίξουμε τον κύκλο της υπέρβασης. Να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ μεγάλο με ανάταξη δυνάμεων, με τομές και ρήξεις με το παρελθόν. Για να ξαναγίνει κόμμα των μελών κι όχι κόμμα μηχανισμών δίνοντας ρόλο στον καθένα».

Πρόσθεσε ότι είναι ανάγκη συντεταγμένα κι ενωμένοι να νικήσουμε τη ΝΔ. « Δεν αναζητούμε έναν μεσσία αλλά μια ηγεσία που θα ενώνει. Μόνος του δεν μπορεί κανείς αλλά χρειάζεται αλλαγή κατεύθυνσης», υπογράμμισε ο Χάρης Δούκας .

Υποστήριξε ότι τώρα θέτει θέμα ηγεσίας «γιατί τώρα το επιβάλλουν οι συνθήκες και χρειάζονται καθαρές απαντήσεις κι ευθύνες κι είμαι έτοιμος να τις αναλάβω».

Επίσης, ο Χάρης Δούκας αναφέρθηκε στις επιθέσεις που δέχεται από τη ΝΔ και ζήτησε να τις καταδικάσουν όλοι στο ΠΑΣΟΚ. «Δεν γίνεται να ανεχόμαστε τις παρεμβάσεις του κ. Μητσοτάκη στα εσωτερικά μας», ανέφερε ο κ. Δούκας.

Στις 6 Οκτωβρίου οι εκλογές, «έλλειμα ηθικής» βλέπει ο Ανδρουλάκης
Νωρίτερα ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με μεγάλο κύμα αμφισβήτησης, ανακοίνωσε πως οι εκλογές για την προεδρία θα διεξαχθούν στις 6 Οκτωβρίου, ενώ, εάν χρειαστεί, ο δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί στις 13 Οκτωβρίου.

Ο πρόεδρος του κόμματος πραγματοποίησε ομιλία με βαριές αιχμές κατά εκείνων που έχουν εκφραστεί εναντίον του, ενώ μίλησε ακόμη και για «έλλειψη ηθικής».

Επιβεβαίωσε, όπως αναμενόταν, ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος σημειώνοντας «είναι αυτονόητο ότι θα ζητήσω ανανέωση της εντολής από τον δημοκρατικό κόσμο της παράταξής μας, από τα μέλη του ΠΑΣΟΚ».

Είπε επίσης ότι την Κυριακή των ευρωεκλογών «ξεκίνησε ένα πρωτοφανές δημόσιο χαρακίρι της παράταξης» και πως έλαβε τις αποφάσεις του με βάση τον πάγιο γνώμονα που ακολουθεί «να μην είναι όμηρος κανενός».

Έκανε λόγο για πασαρέλα προσωπικών φιλοδοξιών στο κόμμα, του τύπου «φύγε εσύ, να ρθω εγώ γιατί τι θα το κάνω καλύτερα χωρίς να υπάρχει ένα άλλο σχέδιο μια άλλη άποψη, στρατηγική συμφωνία».

«Για τη μεγάλη παράταξη που θα κερδίσει τις εκλογές
Από την πλευρά του ο Παύλος Γερουλάνος παρουσίασε το τρίπτυχο «σχέδιο για την κοινωνία, κόμμα που ακούει την κοινωνία, ενότητα με προοπτική» ανακοινώνοντας την υποψηφιότητα του για την προεδρία.

Ο Π. Γερουλάνος μίλησε για «ένα ΠΑΣΟΚ ανανεωμένο, «Αναγεννημένο», πιστό στις αρχές και τις αξίες του, μπορούμε να χτίσουμε τη μεγάλη παράταξη που θα ενώσει τις προοδευτικές δυνάμεις, σε όλο το πολιτικό φάσμα, που θα κοιτάξει άμεσα στα μάτια τη Συντήρηση και θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές» για να συμπληρώσει «όλα τα άλλα είναι σενάρια φαντασίας που θα μας αναλώσουν σε ατελείωτες συζητήσεις διαδικασιών και θα μας αποσπάσουν από το πρωταρχικό μας έργο».

«Συμπεριφορές πόλωσης και τοξικότητας, συμπεριφορές που προσωποποιούν πολιτικές διαφορές και πολιτικοποιούν προσωπικές, δείχνουν σαν να μην πιστεύουμε ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει και μπορεί να κερδίσει τις επόμενες εκλογές.Ότι παλεύουμε μόνο για τις καρέκλες, μέσα σε έναν κλειστό μικρόκοσμο» είπε με έμφαση εκφράζοντας την βαθια του πεποίθηση ότι «μπορούμε και θα κερδίσουμε και αυτήν την μάχη, και τον πόλεμο απέναντι στις δυνάμεις που θέλουν την Ελλάδα στάσιμη, στην υπηρεσία των λίγων. Και με κάθε τρόπο που έχω στη διάθεσή μου, θα εγγυηθώ τη διαδικασία και τη συνέχεια αυτής της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης, την ημέρα μετά. Από όπου και αν κρίνετε ότι οφείλω να στέκω» είπε ο βουλευτής Α΄ Αθήνας. 

Βραχεία κεφαλή Δούκα

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση της εταιρείας Interview ο Χάρης Δούκας προηγείται οριακά του Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ ο Παύλος Γερουλάνος έρχεται στην τρίτη θέση.

Τα αποτελέσματα της έρευνας: 

Χάρης Δούκας: 21,5%
Νίκος Ανδρουλάκης: 20,9%
Παύλος Γερουλάνος: 18,4% 

Δεν υπάρχουν σχόλια: