30.6.24

Στις 6 Οκτωβρίου οι εκλογές για την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ...



Ο Νίκος Ανδρουλάκης πρότεινε οι εκλογές για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής να γίνουν στις 6 Οκτωβρίου και αν χρειαστεί β' γύρος να γίνει στις 13 Οκτωβρίου...


Στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, ο πρόεδρός του υπερασπίστηκε τις θέσεις του και αφήνοντας πολύ βαριές αιχμές σε όσους τον αμφισβητούν, πρότεινε τα εξής:


Οι εκλογές θα γίνουν στις 6 Οκτωβρίου, αν χρειαστεί β' γύρος θα γίνει στις 13 Οκτωβρίου
Οι υποψηφιότητες και πολιτικές θέσεις των υποψηφίων θα παρουσιαστούν σε ανοιχτή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής τρεις εβδομάδες πριν από τη διεξαγωγή του πρώτου γύρου των εκλογών.
Τη διαδικάσία των εκλογών θα αναλάβουν να οργανώσουν τα αρμόδια όργανα του κόμματος, όπως έγινε στις εκλογές του 2021 και με βάση το καταστατικό
Ελεύθερο ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. 
«Είναι σαφές ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί αν σύρεται σε διασυρμό και εσωστρέφεια. Αυτή η συζήτηση δεν ξεκίνησε με ευθύνη μου, αλλά έχω ευθύνη ως πρόεδρος να την κλείσω το συντομότερο δυνατό. Έχω ξεκαθαρίσει από την πρώτη φορά που έθεσα υποψηφιότητα για την προεδρία της παράταξης, ότι δεν θα γίνω ποτέ όμηρος κανενός εντός ή εκτός του ΠΑΣΟΚ. Η αυτονομία της πολιτικής από τα συμφέροντα είναι η βασική πυξίδα της πολιτικής μου διαδρομής», είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Αιχμές και πάλι αιχμές

Ο Νίκος Ανδρουλάκης άφησε βαριές αιχμές για όσους τον έχουν αμφισβητήσεις, υποστηρίζοντας ότι «κάποιοι θέλουν να μετατρέψουν την αναγκαία συζήτηση αποτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος σε παρασκηνιακές συμφωνίες και πασαρέλα προσωπικών φιλοδοξιών», προσθέτοντας ότι ο ίδιος θίγεται «βαθιά πολιτικά», διότι όπως είπε «όταν στο παρελθόν η παράταξη συγκρουόταν με συμφέροντα, ήμουν πάντα στην πλευρά της παράταξης».


Είπε επίσης ότι την Κυριακή των ευρωεκλογών «ξεκίνησε ένα πρωτοφανές δημόσιο χαρακίρι της παράταξης» και πως έλαβε τις αποφάσεις του με βάση τον πάγιο γνώμονα που ακολουθεί «να μην είναι όμηρος κανενός».

 



Δεν υπάρχουν σχόλια: