25.6.24

Ύδρα: «Ακούσαμε 10-15 κρότους πριν τη φωτιά, βεγγαλικά δεν είδαμε...»



Περισσότερες λεπτομέρειες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη φωτιά στην Ύδρα από πυροτεχνήματα θαλαμηγού, που έκαψε το πευκοδάσος του νησιού.

Σύμφωνα με το MEGA, αυτόπτες μάρτυρες, που επέβαιναν σε παραπλέον σκάφος, κατέθεσαν ότι πριν ξεσπάσει η φωτιά άκουσαν κρότους, περίπου 10-15, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είδαν να πραγματοποιείται ρίψη πυροτεχνημάτων...

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι είδαν ένα φουσκωτό που ανήκει στη θαλαμηγό να πηγαινοέρχεται στην ακτή, μεταφέροντας τσάντες θαλάσσης, ενώ αργότερα παρατήρησαν έναν πυροσβεστήρα στην άκρη της θαλαμηγού και μία λευκή κηλίδα στη θάλασσα, αγνώστου προελεύσεως.

Υπενθυμίζεται ότι συνελήφθησαν τα 13 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού, τα οποία πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη, ενώ τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος με ενδεχόμενο δόλο για πρόκληση πυρκαγιάς σε δασική έκταση, στην περιοχή Μπίστι.
Ύδρα: Ποιοι επέβαιναν στη θαλαμηγό -Τι υποστήριξαν στις Αρχές

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του MEGA, στη θαλαμηγό επέβαιναν 10-12 άτομα από το Καζακστάν, μεταξύ των οποίων ήταν ένας Άγγλος και δύο Πολωνοί. Άπαντες υποστήριξαν ότι δεν γνώριζαν κάτι για τη φωτιά που ξέσπασε στο πευκοδάσος και πως παρακολουθούσαν αγώνα του EURO 2024.
Advertisement

Παράλληλα, υπάρχουν πληροφορίες ότι ένας από τους επιβαίνοντες ήταν ολιγάρχης από το Καζακστάν, φίλος του πρώην προέδρου της χώρας, ιδιοκτήτης πετρελαϊκού κολοσσού, για το πρόσωπο του οποίου υπάρχουν αιχμές για ξέπλυμα χρήματος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: