18.5.24

Ιδιοι στόχοι, νέες τακτικές...



Πώς διαμορφώνεται η καμπάνια του ΠΑΣΟΚ στις τρεις τελευταίες εβδομάδες της προεκλογικής περιόδου. Γιατί μπαίνουν στην ατζέντα και τα εθνικά. Πιο έντονο άρωμα Ευρώπης και Σοσιαλδημοκρατίας με την επίσκεψη Σμιτ τη Δευτέρα στη Λάρισα. Ανοίγει περαιτέρω τα χαρτιά του ο Ανδρουλάκης για τον μετεκλογικό διάλογο στην Κεντροαριστερά, διαχωρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ από τον Στέφανο Κασσελάκη...
Απευθυνόμενος τη Δευτέρα στους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης προέβλεψε πλατιά χαμόγελα στη Χαριλάου Τρικούπη τη βραδιά της 9ης Ιουνίου. Με τον τρόπο αυτό ήθελε να μεταφέρει στα στελέχη και όσους αργότερα παρακολούθησαν τις δηλώσεις του ένα αίσθημα σιγουριάς για το εκλογικό αποτέλεσμα.


Η κομματική ηγεσία επιμένει να πιστεύει ότι είναι εφικτή η κατάκτηση της δεύτερης θέσης, μια πεποίθηση που εδράζεται τόσο στα μηνύματα της βάσης όσο και στα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων. Είτε ο στόχος επιτευχθεί είτε όχι, το σήμα που εκπέμπεται είναι πάντως ότι οι προσπάθειες θα συνεχιστούν κανονικά. Για μια ζωή με αξιοπρεπή διαβίωση, δραστικό περιορισμό της ακρίβειας, θέσπιση μέτρων για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης και βελτίωση της κατάστασης κατάρρευσης της δημόσιας υγείας.


Πρόκειται για μια πολιτική ατζέντα «από την οποία δεν θα παρεκκλίνουμε για χάρη της επικοινωνίας του κ. Κασσελάκη ή της επιχειρηματολογίας του φόβου του κ. Μητσοτάκη», λένε συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη, προσθέτοντας στην γκάμα των ζητημάτων αιχμής και την εξωτερική πολιτική. Οι πρόσφατες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, η μη τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βόρεια Μακεδονία και η διένεξη με τον Αλβανό πρωθυπουργό ελέω Φρέντι Μπελέρη συμπίπτουν με την περιοδεία του κ. Ανδρουλάκη στη Βόρεια Ελλάδα (Γρεβενά και Φλώρινα χθες, Πέλλα και Ημαθία σήμερα, Θεσσαλονίκη αύριο), οι κάτοικοι της οποίας εμφανίζονται ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένοι στα εθνικά θέματα.

Το πρόγραμμα του Νίκου Ανδρουλάκη τη Δευτέρα αποκτά ευρωπαϊκές και σοσιαλδημοκρατικές διαστάσεις με την έλευση στη χώρα μας του υποψηφίου για την προεδρία της Κομισιόν, Νίκολας Σμιτ. Ο Λουξεμβούργιος Σοσιαλιστης θα παραστεί στην κεντρική εκδήλωση που διοργανώνει το ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα, ώστε να σηματοδοτήσει τη μέγιστη αξία της οργανωμένης πολιτικής προστασίας αλλά και να συμβάλει στη γρηγορότερη αποκατάσταση της πλημμυροπαθούς Θεσσαλίας.

Διάλογος


Στο μεταξύ, μία εβδομάδα μετά την παρουσίαση από την «Εφ.Συν.» ορισμένων σκέψεων –ως πληροφοριών– του κ. Ανδρουλάκη για την επόμενη ημέρα στην Κεντροαριστερά, ο ίδιος φαίνεται να κατασταλάζει στο σχέδιο, δηλώνοντας προχθές ότι προτεραιότητά του είναι να ανοίξει ένας διάλογος με τις πραγματικές προοδευτικές δυνάμεις «όπως έγινε στην Αυτοδιοίκηση». Το στοιχείο της τακτικής του ΠΑΣΟΚ, που είναι καινούργιο και ενδεικτικό των προθέσεων της ηγεσίας, είναι ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί και δεν έχει όραμα για τον ευρύτερο χώρο και ο διαχωρισμός του ΣΥΡΙΖΑ από τον πρόεδρό του. «Ο κ. Κασσελάκης είναι πρόεδρος του κόμματος Κασσελάκη. Δεν είναι πρόεδρος του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Στο ΠΑΣΟΚ έρχονται στελέχη, από εκεί φεύγουν. Αρα μιλάμε για δύο άλλα πρότυπα», κατέληξε ο Ν. Ανδρουλάκης.

Δημήτρης Κουκλουμπέρης

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: