17.5.24

Σαν τον Καραμανλή του Αχιλλέως...


Όπως ο Κώστας Αχιλλέα Καραμανλής κουνούσε το δάχτυλο στη Βουλή, έτσι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλεγε κατηγορηματικά ότι στο τρένο δεν υπήρχε επικίνδυνο φορτίο. Είχε προηγηθεί το μπάζωμα. Και φαίνεται πλέον ότι κάποιοι είχαν πολλούς λόγους να συγκαλύψουν ίχνη και στοιχεία του εγκλήματος...

Τα στοιχεία των εμπειρογνωμόνων αποδεικνύουν σήμερα ότι ακόμα και ο πρωθυπουργός δεν έλεγε αλήθεια για το τι ακριβώς μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία. Ήταν κατηγορηματικός στις 21.3.23 σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Και αποδεικνύεται σήμερα ότι μιλάμε για τόνους ψέματα, για ψέματα σε μια μεγάλη προσπάθεια να συγκαλύψουν τις όποιες ευθύνες. Το εντυπωσιακό είναι ότι δεν έγινε προσπάθεια να καλυφθεί τελικώς μόνο ο Κ. Αχ. Καραμανλής, αρμόδιος υπουργός τότε. Έγινε προσπάθεια να συγκαλυφθεί ό,τι έχει οποιαδήποτε σχέση με την τραγωδία.

Πέρασαν 15 μήνες από την τραγωδία στα Τέμπη και φαίνεται περίτρανα ότι αν δεν ήταν η προσπάθεια των συγγενών των θυμάτων, μάλλον δεν θα μαθαίναμε τίποτα. Είναι εγκληματικά τα όσα προηγήθηκαν, αφού, παρά τις φωνές και διαμαρτυρίες αρμόδιων υπαλλήλων, η διοίκηση και το υπουργείο δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να μην φτάσουμε στην τραγωδία.

Είναι όμως εξίσου εγκληματικά τα όσα ακολούθησαν, οι ενέργειες της κυβέρνησης αλλά και του ΟΣΕ. Και είναι παντελώς απογοητευτικό το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός της χώρας έλεγε ανακρίβειες για τα στοιχεία του δυστυχήματος κατηγορώντας και πάλι όλους τους άλλους. Από την πρώτη στιγμή μίλησε για τις ευθύνες όλων, μίλησε και για συνωμοσίες.

Όλη η αλήθεια βγαίνει κομμάτι-κομμάτι στην επιφάνεια. Είναι η ηρωική προσπάθεια των συγγενών που φέρνει τις αποκαλύψεις. Είναι η ώρα και της απόδοσης πολιτικών ευθυνών αλλά και η ώρα της δικαιοσύνης. Χωρίς περιστροφές…

Η ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: