21.5.24

Σταφυλόκοκκος στα σχολικά γεύματα που προκάλεσαν τροφική δηλητηρίαση...

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει το θέμα στη Βουλή...

Θετικά στο βακτήριο του σταφυλόκοκκου βρέθηκαν δείγματα του φαγητού που κατανάλωσαν παιδιά δημοτικών σχολείων στη Λαμία και έπεσαν μαζικά θύματα τροφικής δηλητηρίασης την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το βακτήριο εντοπίστηκε σε δέκα δείγματα που εστάλησαν για ανάλυση ενώ η εργαστηριακή και επιδημιολογική διερεύνηση συνεχίζεται.

Απ' τα μολυσμένα σχολικά γεύματα υπέφεραν με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης 63 μαθητές σε 7 διαφορετικά δημοτικά σχολεία της Λαμίας και κάποια απ' αυτά χρειάστηκε να νοσηλευτούν.
Θα πήγαινε κλιμάκιο του ΕΦΕΤ, αλλά... τους πρόλαβε η πυρκαγιά

Ο Ανδρέας Ζαμπέλας, πρόεδρος του ΕΦΕΤ, δήλωσε στον Alpha ότι σήμερα, Δευτέρα, επρόκειτο να μεταβεί κλιμάκιο του οργανισμού στην επιχείρηση «Γιαννίτση» στη Λαμία, το οποίο παρασκεύασε τα σχολικά γεύματα.

Όμως κατά τη διάρκεια της περασμένης νύχτας οι εγκαταστάσεις της επιχείρησης έγιναν παρανάλωμα του πυρός.

«Πήγε κλιμάκιο το Σάββατο για να κάνει έναν έλεγχο, γνωρίζοντας βέβαια ότι η παραγωγική διαδικασία που αφορούσε τη γραμμή παραγωγής γευμάτων για τα σχολεία δεν θα ήταν ανοιχτή γιατί αυτά γίνονται καθημερινές. Παρ' όλα αυτά, πήγαμε το Σάββατο και οργανώναμε κλιμάκιο να πήγαινε και σήμερα να βλέπαμε γενικά πώς λειτουργεί η επιχείρηση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παραγωγής των γευμάτων» είπε ο κ. Ζαμπέλας και πρόσθεσε: «Δυστυχώς βέβαια μετά από αυτό το τραγικό συμβάν, προφανώς οι δικές μας ενέργειες ακυρώνονται. Άρα δεν υπάρχει έκθεση ή πόρισμα του ΕΦΕΤ για τις τροφές που διανεμήθηκαν».

Μετά απ' αυτή την εξέλιξη ο Άρειος Πάγος παρενέβη ζητώντας να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς.

Σημειώνεται ότι στην εισαγγελέα της Λαμίας κατήγγειλαν τα σχετικά περιστατικά δηλητηρίασης γονείς των ανηλίκων την περασμένη Παρασκευή.
Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ

Το θέμα μεταφέρει στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καθώς με ερώτηση 13 βουλευτών, που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του συντονιστή Επιτροπών Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου (ΕΠΕΚΕ) του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Γιάννη Σαρακιώτη, ζητούνται εξηγήσεις από υπουργούς της κυβέρνησης (Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Υγείας, Πολιτικής Προστασίας, Παιδείας, Εργασίας)...




Δεν υπάρχουν σχόλια: