10.4.24

Super League: Η «μάχη» των τεσσάρων διεκδικητών...

Το φετινό πρωτάθλημα είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά στα 65 χρόνια της Α' εθνικής/Super League, ίσως στην πιο αμφίρροπη κι ενδιαφέρουσα «μάχη τίτλου» στην Ευρώπη , με τέσσερις διεκδικητές, επί συνόλου 14 συλλόγων που απαρτίζουν τη Super League...

Στην ειδική βαθμολογία των ντέρμπι που έχουν διεξαχθεί στα Playoffs, μέχρι και την 4η αγωνιστική ημέρα, ο Παναθηναϊκός με δύο νίκες είναι στην κορυφή και ακολουθούν ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ με τέσσερις βαθμούς, αλλά με τους «κιτρινόμαυρους» να έχουν τρία ντέρμπι και ο ΠΑΟΚ δύο. Ο Ολυμπιακός έχει δύο ήττες σε δύο αναμετρήσεις, μια εντός έδρας από τον Παναθηναϊκό και μια εκτός από την ΑΕΚ.

Συνολικά στη γενική βαθμολογία με τα ντέρμπι που έχουν γίνει μέχρι τώρα σε κανονική διάρκεια και Playoffs, η ΑΕΚ έχει συγκεντρώσει 16 βαθμούς και ακολουθεί ο Παναθηναϊκός με 14, ο ΠΑΟΚ με 12 βαθμούς και ο Ολυμπιακός με τέσσερις βαθμούς.

Ο Παναθηναϊκός με τον ΠΑΟΚ έχουν σημειώσει από 15 τέρματα, ενώ οι «πράσινοι» έχουν και το 3-0 (άνευ αγώνος) επί του Ολυμπιακού στο στάδιο Καραϊσκάκης και ο συντελεστής τους φτάνει το 18-13 στα γκολ.    Η χειρότερη άμυνα ανήκει στον ΠΑΟΚ με 16 τέρματα, ενώ 14 έχει δεχθεί ο Ολυμπιακός που έχει συνολικό συντελεστή 9-17, λόγω και του 3-0 α.α. με τον Παναθηναϊκό στο στάδιο Καραϊσκάκης. Στη μάχη των σκόρερ στα ντέρμπι ανάμεσα στους τέσσερις διεκδικητές στα Playoffs ο Φώτης Ιωαννίδης απολαμβάνει την κορυφή με τρία τέρματα, μέχρι και την 4η αγωνιστική ημέρα.

Ο Μπερνάρ, ο Ελίασον, ο Ποντένσε και ο Ντεσπόντοφ με τον Τόμας είναι οι ποδοσφαιριστές που έχουν σκοράρει σε ντέρμπι ανάμεσα στους διεκδικητές στην κανονική περίοδο, αλλά και στα Playoffs, μέχρι στιγμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: