6.4.24

Διάσπαρτες εστίες στον Μαύρο Κόλυμπο...


Διασωληνώθηκε 74χρονος...
Βελτιωμένη εικόνα με διάσπαρτες εστίες παρουσιάζει σύμφωνα με την πυροσβεστική η πυρκαγιά στον Μαύρο Κόλυμπο.

Η πυρκαγιά... έλαβε το πρωί ανεξέλεγκτες διαστάσεις με αποτέλεσμα να δοθούν εντολές εκκενώσεις για τέσσερις περιοχές: Μαύρο Κόλυμπο, Αχλιά, Αγία Φωτιά και Γαλήνη προκειμένου να κατευθυνθούν προς Κουτσουρά. Η ΕΡΤ μετέδωσε πως οι φλόγες έφτασαν σε αυλές σπιτιών, ενώ υπάρχουν ζημιές σε θερμοκήπια.

Πληροφορίες έκαναν νωρίτερα λόγο για τέσσερα άτομα με αναπνευστικά προβλήματα εκ των οποίων ένας ηλικιωμένος πυροσβέστη, που τραυματίστηκε ελαφρά. 

Επίσης, ένας 74χρονος διασωληνώθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείου στο Ηράκλειο, αφού υπέστη σοβαρά εγκαύματα στην προσπάθειά του να σώσει την περιουσία του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τελευταίος απομακρύνθηκε από τον οικισμό του Μαύρο Κόλυμπο αλλά στη συνέχεια επέστρεψε.

Οι άνεμοι στην περιοχή παραμένουν ισχυροί καθιστώντας δύσκολο το έργο της κατάσβεσης με τους πυροσβέστες και τους εθελοντές να κάνουν ό,τι μπορούν για να θέσουν υπό έλεγχο το μέτωπο.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύθηκαν και αυτή την ώρα επιχειρούν 130 άνδρες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 27 οχήματα και 2 ελικόπτερα. Νωρίτερα, η υπηρεσία ανέφερε πως η επιχείρηση εστιαζόταν ανατολικά προς Κουτσουρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: