4.4.24

Όταν έκανε σόου στα αστυνομικά τμήματα...



«Τώρα δίνουμε πια τη δυνατότητα στα θύματα να μιλήσουν με ασφάλεια. Αυτή είναι η διαφορά», υποστήριζε περιχαρής ο Μητσοτάκης...

Ήταν Νοέμβριος του 2022 όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχεδίασε από κοινού με τον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, επικοινωνιακό σόου στα αστυνομικά τμήματα για τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας.«Πήγα μαυρισμένη από το ξύλο και με έδιωξαν» - Νέα καταγγελία σοκ για το μοιραίο ΑΤ

Ο πρωθυπουργός στις 26 Νοεμβρίου 2022 επισκέφθηκε με τη συνοδεία καμερών το αστυνομικό τμήμα Καλλιθέας, όπου στεγάζεται ένα από τα 18 Επιχειρησιακά Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας που έχουν ενσωματωθεί σε ΑΤ ανά τη χώρα και που ένα από τα 18 είναι και το μοιραίο ΑΤ Αγίων Αναργύρων όπου η Κυριακή σφαγιάστηκε.Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πανηγύριζε για «το συνολικό μας σχέδιο για την αντιμετώπιση της βίας, ειδικά της ενδοοικογενειακής βίας, με θύματα φυσικά πρωτίστως γυναίκες».

Και συνέχιζε το επικοινωνιακό σόου υποστηρίζοντας: «Τώρα δίνουμε πια τη δυνατότητα στα θύματα να μιλήσουν με ασφάλεια. Αυτή είναι η διαφορά. Ενδοοικογενειακή βία υπήρχε πάντα. Τώρα έχουμε το θάρρος, όλοι μας, και η πολιτεία αλλά κυρίως τα θύματα, να μιλήσουμε, να σηκώσουμε και να κοιτάξουμε τι υπάρχει κάτω από το χαλί».

Από τις πανηγυρικές αυτές δηλώσεις του πρωθυπουργού και μετά, τουλάχιστον, δύο φρικτές γυναικοκτονίες, έλαβαν χώρα λίγη ώρα μετά από τις καταγγελίες που έκαναν δύο γυναίκες σε αστυνομικά τμήματα.

Τον Δεκέμβριο του 2023 μετά την καταγγελία που έκανε στο αστυνομικό τμήμα Σαλαμίνας μια 43χρονη βρήκε φριχτό θάνατο από τον πρώην σύντροφό της. Και στην περίπτωσή της η αστυνομία της απάντησε ότι δεν διέθετε περιπολικό και αρκέστηκε να καταγράψει την καταγγελία.

Την 1η Απριλίου 2024, η 28χρονη Κυριακή δολοφονήθηκε άγρια από τον πρώην σύντροφό της έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων. Η άγρια γυναικοκτονία σε απόσταση, μόλις, 2 μέτρων από τον αστυνομικό φρουρό και αφού πρώτα η αξιωματικός υπηρεσίας επί της ουσίας την είχε διώξει και ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης της απάντησε κυνικά ότι «το περιπολικό δεν είναι ταξί κυρία μου», καταδεικνύουν ότι η απόσταση από το επικοινωνιακό σόου περί ασφάλειας των θυμάτων μέχρι την οικτρή πραγματικότητα είναι μια κυβέρνηση Μητσοτάκη δρόμος.

ΑΥΓΗ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: