3.4.24

Εγκλημα στα Τέμπη: Νέα στοιχεία στον ανακριτή...


... ενόψει προσωποποιημένων μηνύσεων...
Νέα στοιχεία κατέθεσαν σήμερα οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών στον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση, καθώς μέσα στις επόμενες ημέρες σκοπεύουν να προχωρήσουν στην κατάθεση προσωποποιημένων μηνύσεων σε εκπροσώπους Αρχών που διαχειρίστηκαν το δυστύχημα τις πρώτες ώρες και ημέρες...

Εξερχόμενη του δικαστικού μεγάρου η  κ. Μαρία Θεοδωρή, μητέρα του Βάιου Βλάχου που σκοτώθηκε στα Τέμπη, είπε πως «στη μνήμη του παιδιού με μεγάλο σεβασμό ήρθα σήμερα να καταθέσω και να βοηθήσω όσο μπορώ στην ανάδειξη της αλήθειας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους και ιδιαίτερα στους νέους που στέκονται δίπλα μου. Το μόνο που ζητάω είναι αξιοπρέπεια και ανθρωπιά».

Ήδη απ' την Κυριακή είχε γίνει γνωστό πως θα προχωρήσουν σε νέες ενέργειες για να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια, κατά την συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε χώρο που παραχώρησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Εκεί ο τεχνικός σύμβουλος Κώστας Λακαφώσης τους ενημέρωσε για τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει από την έρευνα, κυρίως όσον αφορά τις εργασίες που έγιναν τις πρώτες ώρες μετά το δυστύχημα, όπως και για το τι προκάλεσε την έκρηξη κατά τη σύγκρουση των τρένων. 

Έφοδος στα γραφεία του ΟΣΕ

Στο μεταξύ, χθες, 13 μήνες μετά την τραγωδία, έγινε για πρώτη φορά έφοδος στα γραφεία του ΟΣΕ στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατόπιν εντολής του ειδικού εφέτη ανακριτή Λάρισας, Σωτήρη Μπακαΐμη, ο οποίος χειρίζεται τη δικογραφία. 

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Ελευθερία», η αστυνομία κατάσχεσε σκληρούς δίσκους με ηχητικό και οπτικό υλικό και τις συνομιλίες του προφυλακισμένου σταθμάρχη και των μηχανοδηγών από το μοιραίο βράδυ, όταν δεν είχαν περισυλλεγεί οι σοροί των θυμάτων. Πληροφορίες αναφέρουν πως το υλικό θα αποσταλεί στη Λάρισα, προκειμένου να γίνει αντιπαραβολή με αυτό που του έχει αποσταλεί, προκειμένου να διαπιστώσει εάν έχει γίνει αλλοίωση ή όχι.  

Νέα συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο

Η υπόθεση της εθνικής σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών θα ακουστεί ηχηρά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε ειδική εκδήλωση που διοργανώνει σήμερα με πρωτοβουλία της η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έλενα Κουντουρά και με ομιλητές εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμών, της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Ελληνικής Βουλής, εργαζομένων των ελληνικών σιδηροδρόμων, νομικούς, εκπροσώπους των οικογενειών των θυμάτων και επιζήσαντες.

Επίσης θα παραστούν εκπρόσωποι του Οργανισμού Σιδηροδρόμων της ΕΕ, ERA, που έχει παραδώσει έκθεση στην Κομισιόν για τους ελληνικούς σιδηροδρόμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: