8.4.24

Μήνυμα συσπείρωσης Μητσοτάκη από τη Ρόδο...


...που δεν δέχεται «παράπονα και διαφοροποιήσεις»...
Με την κυβέρνηση να έχει πληγεί δημοσκοπικά, κυρίως λόγω των αποκαλύψεων για την απόπειρα συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών, αλλά και των προβλημάτων της καθημερινότητας, όπως η ακρίβεια, στα οποία οι πολίτες δεν βλέπουν ουσιαστικές λύσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να πείσει του πολίτες ότι η νίκη της Ν.Δ. είναι μονόδρομος για τη χώρα....

Περιοδεύοντας στην Τήλο και στη Ρόδο, το βασικό μήνυμα των ομιλιών του ήταν πως οι πολίτες πρέπει να επιλέξουν τη Νέα Δημοκρατία για να έχει ενισχυμένη παρουσία η Ελλάδα στην Ευρώπη, καταλογίζοντας στα κόμματα της αντιπολίτευσης «στείρα κριτική» και πως «παρουσιάζουν μια εικόνα μιας χώρας η οποία υπάρχει μόνο στο δικό τους το μυαλό». Είπε δηλαδή ότι «κάνουν ακριβώς το ίδιο το οποίο έκαναν και πριν από τις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου, περιγράφοντας μία εικόνα καταστροφής την οποία ο κόσμος πολύ απλά δεν την ακούει, διότι δεν συντονίζεται με τη δική τους πραγματικότητα».

«Να μην πάρουμε αψήφιστα τις ευρωεκλογές»

Από τη Ρόδο, και έχοντας γνώση πλέον ότι οι πολίτες με βάση τις δημοσκοπήσεις θα εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους στις ευρωεκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «δεν πρέπει να πάρουμε αψήφιστα τις ευρωεκλογές του Ιουνίου ως μία διαδικασία η οποία μπορεί να μην έχει πολύ σημαντικές συνέπειες για την επόμενη μέρα της χώρας».

Και τόνισε ότι τι συμβαίνει στην Ευρώπη «έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία για το τι γίνεται στην Ελλάδα. Αυτό νομίζω ότι το καταλαβαίνουμε, όλες και όλοι, καλύτερα. Το καλύτερο παράδειγμα είναι το Ταμείο Ανάκαμψης. Το καλοκαίρι του 2020 πήγαμε στην Ευρώπη -υπήρξα από τους πρωτεργάτες αυτής της ιδέας- και καταφέραμε και πείσαμε τους πιο «φειδωλούς» Ευρωπαίους φίλους μας ότι έπρεπε για πρώτη φορά να δανειστούμε ως Ευρώπη 750 δισεκατομμύρια συνολικά για να στηρίξουμε τις ευρωπαϊκές χώρες μετά την πανδημία». 


Παίζοντας επίσης με το μεταναστευτικό, που έχει επηρεάσει πολλά νησιά, είπε ότι «εμείς είμαστε αυτοί που καταφέραμε και πείσαμε την Ευρώπη ότι πρέπει να αποδώσει ακόμα μεγαλύτερη σημασία στην εξωτερική φύλαξη των συνόρων και ότι τελικά πρέπει να είμαστε εμείς και όχι οι διακινητές αυτοί που καθορίζουμε ποιοι μπαίνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τίποτα από όλα αυτά δεν ήταν δεδομένα».

«Και το ερώτημα είναι: ποιος θα μπορέσει να διαπραγματευτεί προς όφελος των Ελλήνων στην Ευρώπη ό,τι είναι καλύτερο για την Ελλάδα; Αυτό είναι ένα από τα ζητούμενα στο οποίο θα κληθούμε να απαντήσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου», είπε ο πρωθυπουργός που ισχυρίστηκε ότι «όσο πιο ισχυρή είναι η Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, τόσο μεγαλύτερη δύναμη θα έχει στην Ευρώπη να μπορέσει να διεκδικήσει προς όφελός σας αυτά τα οποία μπορούμε να πετύχουμε και τόσο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά θα έχουμε και εμείς στη συνέχιση του δικού μας μεταρρυθμιστικού έργου».

«Θετική ατζέντα» και δεν δεχόμαστε κριτική...

Ταυτόχρονα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε να υποβαθμίσει τις αντιδράσεις των πολιτών σε «επιμέρους», όπως τα χαρακτήρισε, ζητήματα, λέγοντας ότι «τα κόμματα της αντιπολίτευσης περιμένουν στη γωνία ένα ενδεχόμενο στραβοπάτημα. Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι. Η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει και πάλι με πολύ μεγάλη διαφορά τις ευρωεκλογές, ακριβώς επειδή η καθεμία και ο καθένας ξεχωριστά θα επανεπιβεβαιώσουν την εμπιστοσύνη τους στη Νέα Δημοκρατία».

Και πρόσθεσε: «Και τώρα πραγματικά δεν είναι ώρα, ούτε για παράπονα, ούτε για άστοχες διαφοροποιήσεις, ούτε για κριτική σε επιμέρους θέματα. Εγώ είμαι ο πρώτος, ο οποίος αναγνωρίζω ότι δεν μετατράπηκε η Ελλάδα σε παράδεισο από τη μία στιγμή στην άλλη, ούτε έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα. Αντίθετα, έχουμε πολλή δουλειά ακόμα μπροστά μας. Αλλά επειδή οι Έλληνες μας εμπιστεύτηκαν στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου, είμαι σίγουρος ότι αυτή την εμπιστοσύνη τους θα την ανανεώσουν στην κάλπη του Ιουνίου του 2024».

Σε αυτό το σημείο έκανε κάλεσμα συσπείρωσης των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας ότι «πρέπει εμείς, ως Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες, να φροντίσουμε να κινητοποιήσουμε το δικό μας κόσμο. Να πετύχουμε τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση και κυρίως να μεταφέρουμε το μήνυμα ότι αυτό το οποίο θα συμβεί στις ευρωεκλογές έχει μεγάλη σημασία για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, αλλά και για την ένταση με την οποία θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε το δικό μας μεταρρυθμιστικό έργο».

«Θέλω να σας ζητήσω να μην αντιμετωπίσουμε αυτή την κάλπη με καμία χαλαρότητα και με καμία αδιαφορία. Να κινητοποιηθούμε, να μιλήσουμε στους συμπολίτες μας για τη σημασία των εκλογών. Να κινητοποιηθούμε όπως εμείς οι Νεοδημοκράτες ξέρουμε να κάνουμε», είπε επίσης προσθέτοντας ότι «θα μιλήσουμε και σε αυτή την προεκλογική περίοδο θετικά, γι' αυτά τα οποία έχουμε πετύχει και αυτά τα οποία θέλουμε να κάνουμε και για το πώς οραματιζόμαστε τον ρόλο της Ελλάδας σε μία Ευρώπη που αλλάζει. Αυτό είναι το ζητούμενό μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: