5.4.24

Οι υπουργοί παρόντες και ανεύθυνοι...



η τσίπα απούσα… 

Στις 30 Αυγούστου 2016, λίγους μήνες μετά την εκλογή του στην αρχηγία της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε μια περατζάδα στο κέντρο της Αθήνας και έκανε τη στομφώδη δήλωση: «Ως πρωθυπουργός θα αποκαταστήσω το νόμο και την τάξη».

Λίγους μήνες αργότερα, στις 20 Ιανουαρίου 2017, επισκέφθηκε το αρχηγείο των ΜΑΤ και εξέπεμψε πομπωδώς την ίδια διαβεβαίωση: «Με τη ΝΔ ο νόμος και η τάξη θα επιστρέψουν στη χώρα».

Και στις 22 Μαϊου 2019, λίγο πριν από τις εκλογές που τον έκαναν πρωθυπουργό, έλεγε στον ίδιο τόνο: «Ο νόμος και η τάξη θα αποκατασταθούν όχι μόνο στα Εξάρχεια, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα».

Όλα αυτά ήταν προεκλογικά φούμαρα. Και σκέτος λαϊκισμός. Ο οποίος σήμερα γίνεται μπούμερανγκ και εκδικείται.

Η ΝΔ κυβερνά σχεδόν πέντε χρόνια. Αλλά το δόγμα «νόμος και τάξη» έχει καταρρεύσει με τραγικό τρόπο.

Η εγκληματικότητα σαρώνει. Από τον Βορρά μέχρι τον Νότο τα περιστατικά διαδέχονται το ένα το άλλο. Παντός είδους και παντού. Από τα γήπεδα μέχρι την άσφαλτο. Και με θύματα, εκτός από πολίτες και αστυνομικούς. Στις κηδείες των οποίων σπεύδουν οι υπουργοί και ο πρωθυπουργός.

Τα εγκλήματα συμβαίνουν τώρα και έξω από αστυνομικά τμήματα και σε ζωντανή σύνδεση με την Άμεση Δράση. Με αστυνομικούς που αδιαφορούν, φέρονται σαν βαριεστημένοι υπάλληλοι και ειρωνεύονται τον άνθρωπο που τους ζήτησε βοήθεια. Με το γνωστό τραγικό αποτέλεσμα. 

Γιώργος Καρελιάς - NEWS 247

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: