Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί άκρον άωτον του παραλογισμού, αν δεν ήταν το άκρον άωτον της υποκρισίας. Χθες δύο κυριακάτικες εφημερίδες είχαν το ίδιο θέμα, με τις ίδιες πληροφορίες. Aλλά ξεσηκώθηκε το κυβερνητικό σύμπαν να διαψεύσει τη μία -ακόμα και με απειλές προσφυγής στη Δικαιοσύνη- αλλά όχι τη δεύτερη. Γιατί άραγε;
Στην...εφημερίδα «Documento» ο εκδότης της Κώστας Βαξεβάνης υπέγραψε αναλυτικό -και με πλήθος λεπτομερειών- ρεπορτάζ για τη σύγκρουση του μεγάρου Μαξίμου με τον μεγαλοεφοπλιστή και μεγαλομιντιάρχη Β. Μαρινάκη που είχε, μέχρι στιγμής, αποτέλεσμα την αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου. Συμπέρασμα του ρεπορτάζ ήταν ότι οι αποκεφαλισθέντες υπουργοί ενήργησαν κατ' εντολή Μητσοτάκη. Και κομβικό στοιχείο του, η εμπλοκή της συζύγου του πρωθυπουργού ώστε «να τα βρουν» ο μεγαλοεπιχειρηματίας και ο πρωθυπουργός.
Στην εφημερίδα «Εστία» ο διευθυντής της υπέγραψε σχεδόν πανομοιότυπο ρεπορτάζ, με τις ίδιες βασικές πληροφορίες, με μία μόνο διαφορά. Υποστήριζε ότι η Μαρέβα Γκραμπόφσκι επικοινώνησε με sms με τον Β. Μαρινάκη, ενώ το «Documento» ανέφερε πως του τηλεφώνησε.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέδωσε μια οργισμένη δήλωση κατά της «Εστίας» κατηγορώντας την ότι «δεν δίστασε να στοχοποιήσει τη σύζυγο του πρωθυπουργού». Να υποθέσουμε ότι, με εξαίρεση τη λεπτομέρεια περί αποστολής SMS, επιβεβαιώνει πλήρως το ρεπορτάζ του «Documento» για την εορταστική «βεγγέρα» στο σπίτι του εφοπλιστή και εκδότη;
Σε επιθέσεις κατά τις «Εστίας» -αλλά χωρίς αναφορά στο «Documento»- προχώρησαν διάφοροι εμπλεκόμενοι, από τα ρεπορτάζ, στην υπόθεση, και ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος μέσω των ΜΜΕ του προανήγγειλε προσφυγή στη Δικαιοσύνη.
Τι βγαίνει απ' όλα αυτά; Προφανώς ότι τόσο τα ρεπορτάζ της «Εστίας» όσο και του «Documento» λένε την αλήθεια. Δεν γίνεται ανάμεσα σε δύο πανομοιότυπα, ως προς την ουσία τους, ρεπορτάζ το ένα να λέει αλήθεια και το άλλο ψέματα.
Αλλά η υποκρισία πίσω από την επιλεκτική αντίδραση τόσο της κυβέρνησης όσο και του νέου άσπονδου εχθρού της στα δημοσιεύματα αποκαλύπτει ότι ο πόλεμος που ξέσπασε ανάμεσά τους θα περάσει από πολλά επεισόδια κλεφτοπόλεμου, εκεχειριών και παράδοξων -εκ πρώτης όψεως συγκλίσεων-, τουλάχιστον στον βραχύ ορίζοντα μέχρι τις ευρωεκλογές.
Αλλά θα παραμείνει πόλεμος. Και μια αδιόρατη παράμετρός του είναι η φιλοδοξία επέκτασης της μιντιακής επιρροής στις διεργασίες εντός Αριστεράς και Κεντροαριστεράς.
Η άποψη της «ΕΦ.ΣΥΝ.»
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.