11.4.24

Κασσελάκης: Μπορούμε να είμαστε πρώτο κόμμα στις Ευρωεκλογές...


Την πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις ερχόμενες Ευρωεκλογές μπορεί να είναι πρώτο κόμμα εξέφρασε ο Στέφανος Κασσελάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε (Mega).

«Πιστεύω ότι είναι απολύτως εφικτό να κερδίσουμε. Αν...

δεν είμαστε (πρώτοι) στις Ευρωεκλογές θα είμαστε στις βουλευτικές» είπε.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι στους επόμενους δύο μήνες, μπορεί να φέρει εμάς πρώτο κόμμα» είπε ακόμα και σε άλλο σημείο ανέφερε ότι «εμείς συναντάμε κύμα από τους ανθρώπους το οποίο δημοσκοπικά φαίνεται με καθυστέρηση».

Εξάλλου εκτίμησε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο συμπαγής από ποτέ» και τόνισε πως «κάθε μέρα βελτιωνόμαστε», όταν ερωτήθηκε για το εσωτερικό του κόμματος αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα. «Δεν θέλει να πάρει αποστάσεις από εμάς ο Αλέξης Τσίπρας. Είναι πολύ ικανοποιημένος από την πορεία που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ» υποστήριξε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σημείωσε δε πως «το 52% της αποχής δεν είναι απολιτίκ, είναι απογοητευμένοι».

Επαναφέρει το καυτό ερώτημα σε Μητσοτάκη για τα Τέμπη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάλεσε εκ νέου τον πρωθυπουργό να απαντήσει το αν ήξερε ή όχι για το μπάζωμα στα Τέμπη και τον κατηγόρησε πως λέει ψέματα.


«Επειδή λέμε για εργαλειοποίηση και μας είχαν πει βδέλλες και ότι υποκινούμε βία, σήμερα το μεσημέρι άκουσα τον πρωθυπουργό να αλλάζει στάση στο θέμα του φορτίου της εμπορικής αμαξοστοιχίας… ο πρωθυπουργός είχε μια αλλαγή 180 μοιρών» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης και έδειξε ένα απόσπασμα με δηλώσεις του πρωθυπουργού λίγες μέρες μετά το δυστύχημα, στον Σταύρο Θεοδωράκη.

«Ο πρωθυπουργός είπε ψέματα στον ελληνικό λαό» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν σας λέει αν γνώριζε το πρωί του μπαζώματος των Τεμπών, αν το γνώριζε. Είναι δυνατόν να μην γνώριζε αν θα μπαζωθεί»; αναρωτήθηκε.

«Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη αλλά οι ρυθμοί είναι τραγικοί. Στις υποκλοπές 6 μήνες δεν ξέρουμε ακόμα… Εμπιστεύομαι αλλά αυτό δεν είναι το βασικό ζήτημα αλλά ότι ένας αρμόδιος υπουργός είχε προειδοποιήσεις γραπτές για αυτό το έγκλημα. Ποιον κοροϊδεύουν; Δεν είμαστε όλοι πρόβατα» είπε ακόμα.

Προτάσεις για φορολογία και αστυνομία

Ο Στ. Κασσελάκης επανέλαβε προτάσεις που έχει ήδη παρουσιάσει για το μέτωπο της φορολογίας αλλά και την αστυνομία.


«Είμαστε υπέρ της μείωσης του ΦΠΑ στον κατώτατο συντελεστή για τα καύσιμα», είπε μεταξύ άλλων και τόνισε πως «οι έμμεσοι φόροι είναι απαράδεκτοι στη χώρα μας». «Αλλάζουμε το φόρο στα μερίσματα ο οποίος πάει στην ατομική κλίμακα. Θα ενισχύσει πάρα πολύ την ανάπτυξη».


Σε ερώτηση για το πού θα βρει τα λεφτά το κράτος, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε: «Από τα μερίσματα θα υπάρχει πλεόνασμα και θα μπορεί να υπάρχει πραγματική αύξηση του μέσου μισθού στην Ελλάδα».


«Από τα μερίσματα θα υπάρχουν 2 δισ. πλεόνασμα τα οποία μετά αναδιανέμονται…» εξήγησε ο Στέφανος Κασσελάκης.


Σχετικά με τις αλλαγές που ζητά στην αστυνομία είπε: «Κάτι δεν πάει καλά στην Αστυνομία. Πρέπει να ξαναχτίσουμε την εμπιστοσύνη. Η ηγεσία της Αστυνομίας πρέπει να επιλέγεται από τη Βουλή. Να ενισχύουμε την Αστυνομία της γειτονιάς. Η ανθρώπινη ζωή είναι η πρώτη μας μέριμνα. Αν χρειαστούν προσλήψεις να γίνουν. Δε μπορούμε να θυσιάσουμε την ανθρώπινη ζωή για μικροπολιτικούς λόγους».


Ο κ. Κασσελάκης ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να συνεργαστεί με τον Νίκο Ανδρουλάκη, για τον οποίο μάλιστα άφησε αιχμές επειδή «δεν έχει κάνει μήνυση εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Δε μπορώ να συνεργαστώ μαζί του. Όχι. Το μισό ΠΑΣΟΚ δεν είναι βαθιά προοδευτικό. Το άλλο μισό όντως στη βάση του μπορεί να συνεργαστεί με τον νέο ΣΥΡΙΖΑ», είπε ωστόσο.


Τέλος, επανέλαβε για άλλη μια φορά πως σύντομα, και σίγουρα πριν απ' τις ευρωεκλογές θα παρουσιάσει τα οικονομικά του στοιχεία. «Εγώ δεν έχω να κρύψω τίποτα», υπογράμμισε και επανέφερε το ερώτημα για τον πρωθυπουργό. «Εγώ πρέπει να απαντήσω και όχι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τα δεκάδες ακίνητα; Ποιο είναι το Πόθεν του πρωθυπουργού. Το γνωρίζετε;»

Η συνέντευξη έγινε σε χαλαρό κλίμα κατά το μισό τουλάχιστον μέρος της εκπομπής, αφού ο Στέφανος Κασσελάκης άνοιξε το σπίτι του στις κάμερες της εκπομπής και η συζήτηση εκεί περιστράφηκε σε προσωπικού χαρακτήρα ζητήματα.


Κυβερνητικές πηγές: Αυξάνεται η αλαζονεία του κ. Κασσελάκη

«Αρκεί να δει κανείς άλλη μια συνέντευξη του κ. Κασσελάκη για να διαπιστώσει ότι αυξάνεται και η αλαζονεία του και ο επιθετικός τρόπος με τον οποίο μιλά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όταν πιέζεται να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές για τη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στο Mega.

«Κάθε φορά πάντως που αναφέρεται στα της οικονομίας και στο που θα βρει τα χρήματα για να εφαρμόσει το πρόγραμμα των 40 δισ. που έχει ανακοινώσει, οι οικονομολόγοι θα πρέπει να απομακρύνονται από τις τηλεοράσεις», προσθέτουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: