4.4.24

Προφυλακιστέος ο γυναικοκτόνος των Αγίων Αναργύρων...



Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας ο 39χρονος που δολοφόνησε την 28χρονη Κυριακή έξω απ' το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων το βράδυ της Δευτέρας.


Ο ίδιος υποστήριξε πως «δεν... θυμάται» τι έχει γίνει και οδηγήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού επειδή ισχυρίστηκε πως έχει ψυχιατρικά προβλήματα υγείας

Ισχυρισμός για ακαταλόγιστο 

Ο κατηγορούμενος φέρεται στο υπόμνημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια, να μην κάνει καμία αναφορά στη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα. Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τα πραγματικά περιστατικά, φέρεται να υποστήριξε ότι δεν θυμάται τίποτα απ' όσα συνέβησαν, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σήμερα έμαθα ότι έκανα κακό στην Κυριακή».

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 39χρονος ζήτησε τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, προκειμένου να γίνει δεκτός ο ισχυρισμός του περί ακαταλόγιστου ή μειωμένου καταλογισμού. Αυτό ουσιαστικά ισοδυναμεί με ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση και υποστηρίζει πως τα τελευταία χρόνια λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή για να αντιμετωπίσει σοβαρές ψυχικές ασθένειες. 

Στο μεταξύ, σήμερα κηδεύτηκε σε βαρύ κλίμα η 28χρονη στα Άνω Λιόσια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: