3.4.24

Τι λένε τα νέα ευρήματα των γκάλοπ...

Από τις μετρήσεις των τελευταίων ημερών έρχονται ενδιαφέροντα μηνύματα, ειδικά για το πώς επέδρασε στο πολιτικό σκηνικό η πρόταση δυσπιστίας…

Μου λένε και δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω, καθότι οι πηγές μου έχουν αποδειχθεί αξιόπιστες, ότι η πιο κερδισμένη από την κόντρα στη Βουλή είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η Πλεύση Ελευθερίας εντοπίζεται στην περιοχή του 5%, μακριά από το όριο του 3%, κάνοντας τη Ζωή να αισιοδοξεί για το μέλλον.

Αλλά κυρίως την κάνει αποφασισμένη να συνεχίσει τις… εξτρίμ παρεμβάσεις και τακτικές στη Βουλή – κι όποιος αντέξει.

Κατά τα άλλα, από τα λίγα που μπορώ να σας πω, με δεδομένο ότι οι μετρήσεις συνεχίζονται και θα δώσουν σαφή εικόνα προς το τέλος της εβδομάδας, είναι ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος κόβει έως γύρω στη μιάμιση μονάδα από το ΠΑΣΟΚ, ίσως και λίγο παραπάνω.    

Αυτό σημαίνει ότι το Κίνημα πάει να χάσει οριστικά τη δεύτερη θέση από τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρώην υπουργό και επικεφαλής πλέον των «Δημοκρατών» να εντοπίζεται κοντά στο όριο του 3%, χωρίς όμως να είναι βέβαιο ότι θα αντέξει μέχρι το τέλος.

Η έκπληξη πάντως μπορεί να έρθει από τα δεξιά. Και δεν εννοώ τον Βελόπουλο, που φλερτάρει με διψήφιο ποσοστό – αυτό είναι καταγεγραμμένο εδώ και εβδομάδες.

Αναφέρομαι στην Αφροδίτη Λατινοπούλου, η οποία διεκδικεί με αξιώσεις την είσοδο στην ευρωβουλή. Ελλείψει άλλων βλέπετε, όπως ο Τζήμερος, ο Φαήλος Κρανιδιώτης, ο Μπογδάνος, ψαρεύει στα θολά νερά μίας  συντηρητικής δεξιάς, κάπου στις οριογραμμές των ψεκ, των «μακενομάχων», του θρησκευτικού φονταμενταλισμού και της μασίφ ακροδεξιάς. Έχει κόσμο εκεί, που με την σοβούσα διάλυση των Σπαρτιατών, ψάχνει μία πιο «πολιτισμένη» έκφραση…       

Με άλλα λόγια, θα δούμε την ακροδεξιά με τις διάφορες εκφάνσεις και εκφράσεις της κοντά στο 20% και θα τρίβουμε τα μάτια μας…

Κάλχας - Το Ποντίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια: