8.4.24

«Πυροτεχνήματα»...


...βλέπει ο υπ. Παιδείας στο θέμα της Γαύδου, υπόσχεται λύση από Σεπτέμβριο...
Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Εμείς θα συνεχίσουμε να αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα της κοινωνίας, σε κάθε άκρη της Ελλάδας όπου κι αν βρίσκονται και να τα προβάλουμε. Γιατί για εμάς ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας είναι ξεχωριστός και ιδιαίτερα σημαντικός»
Με μια μακροσκελή ανάρτησή του, ο Κυριάκος Πιερρακάκης προσπαθεί να... απαντήσει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που επισκέφθηκε τη Γαύδο, όπου διαπίστωσε ότι ένα χρόνο μετά την επίσκεψη στο νησί του πρωθυπουργού, οι δύο μαθητές του ακόμη δεν μπορούν να κάνουν κανονικά μάθημα, έστω με τηλεκπαίδευση.


Ο υπουργός Παιδείας κατηγορεί τον Στέφανο Κασσελάκη για «προεκλογικό λαϊκισμό» και «πυροτεχνήματα» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς ωστόσο να απαντά επί της ουσίας γιατί τα δύο παιδιά, ο 14χρονος Νικόλας και η 13χρονη Κέλλυ δεν κάνουν κανονικά μαθήματα με τηλεκπαίδευση, αλλά έχουν υποχρεωθεί, όπως λέει η μητέρα τους, Έφη Γεωργακά, να παρακολουθούν ιδιωτικά διαδικτυακά μαθήματα και να δίνουν εξετάσεις στο γυμνάσιο της Παλαιόχωρας.

Στη συνάντησή της με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η Έφη Γεωργακά, που περιγράφει τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στο νησί, όπου το κέντρο υγείας απέκτησε φορείο επειδή το αγόρασαν οι κάτοικοι, επισημαίνει για το ζήτημα του σχολείου πως «από το υπουργείο Παιδείας δεν υπάρχει τίποτα» και ότι τα παιδιά «κάνουν τηλεκπαίδευση ιδιωτικά».

Εξήγησε μάλιστα ότι πριν από ένα χρόνο, όταν τα παιδιά έπρεπε να πάνε στην α' γυμνασίου, η χρονιά που επισκέφθηκε το νησί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «τους κάναμε ιδιωτικά διαδικτυακά μαθήματα για να μην αισθάνονται ότι δεν έχουν σχολείο» και πως τότε είχαν ήδη μείνει από απουσίες από το Γυμνάσιο που ήταν γραμμένα στην Κρήτη. Και πρόσθεσε ότι όταν επέμενε ότι πρέπει να γίνει σχολείο στους κρατικούς φορείς, της απαντούσαν ότι δεν μπορούν να κάνουν σχολείο στη Γαύδο, γιατί μετά θα ζητούν σχολείο όλα τα χωριά.

Σχολιάζοντας όλα αυτά, ο Στέφανος Κασσελάκης στην ανάρτησή του, όπου περιλαμβάνεται το σχετικό βίντεο, σημείωνε:

«Πριν από ένα χρόνο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε δημόσια στους ακρίτες της Γαύδου ότι τα δύο γυμνασιόπαιδα του νησιού θα έχουν τηλεκπαίδευση, ώστε να μπορούν μένοντας στον τόπο τους, να λαμβάνουν από το Κράτος την εκπαίδευση που λαμβάνουν όλοι οι συνομήλικοί τους. Επισκέφθηκα τη Γαύδο και την Έφη Γεωργακά, μητέρα του 14χρονου Νικόλα και της 13χρονης Κέλλυ, για να δω αν ο Πρωθυπουργός τήρησε την υπόσχεσή του.
Το αποτέλεσμα το φαντάζεστε».


Η απάντηση Πιερρακάκη

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, η λύση που επελέγη για τον Νικόλα και την Κέλλυ είναι «μεταβατική» και πως από τον Σεπτέμβριο του 2024 όλοι οι μαθητές των απομακρυσμένων περιοχών «θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ένα ολοκληρωμένο ψηφιακό σχολείο. Η προετοιμασία του από το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης. Οι μαθητές θα διδάσκονται από καθηγητές όλα τα μαθήματα, όπως αυτά αποτυπώνονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα κάθε σχολείου. Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται να προστεθεί σε εκείνη της ψηφιακής ενισχυτικής διδασκαλίας, που ξεκινά σε λίγες εβδομάδες για τους μαθητές του γυμνασίου στα μαθήματα της γλώσσας και των μαθηματικών».

Και επικρίνει τον Στέφανο Κασσελάκη λέγοντας ότι «τα ζητήματα παιδείας είναι πολύ σοβαρά για να αποτελούν αντικείμενο προεκλογικού λαϊκισμού στα social media του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Γι’ αυτό και απαιτούν υπευθυνότητα αντί για πυροτεχνήματα».

Η απάντηση του Κυριάκου Πιερρακάκη

«Τα ζητήματα παιδείας είναι πολύ σοβαρά για να αποτελούν αντικείμενο προεκλογικού λαϊκισμού στα social media του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Γι’ αυτό και απαιτούν υπευθυνότητα αντί για πυροτεχνήματα.

Ο κ. Κασσελάκης παραβιάζει ανοικτές θύρες.

Τον Σεπτέμβριο του 2024 οι μαθητές των πλέον απομακρυσμένων περιοχών της χώρας, ορεινών και νησιωτικών, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ένα ολοκληρωμένο ψηφιακό σχολείο. Η προετοιμασία του από το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης. Οι μαθητές θα διδάσκονται από καθηγητές όλα τα μαθήματα, όπως αυτά αποτυπώνονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα κάθε σχολείου. Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται να προστεθεί σε εκείνη της ψηφιακής ενισχυτικής διδασκαλίας, που ξεκινά σε λίγες εβδομάδες για τους μαθητές του γυμνασίου στα μαθήματα της γλώσσας και των μαθηματικών.

Η λύση που επελέγη για τους δύο μαθητές στη Γαύδο ήταν μεταβατική. Αμέσως μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο ακριτικό νησί, τον Ιανουάριο του 2023, υπήρξε κινητοποίηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να διασφαλιστεί ότι τα παιδιά θα εγγραφούν σε σχολική μονάδα και να μην τεθεί σε κίνδυνο ο προβιβασμός τους στην επόμενη τάξη. Σε επικοινωνία με την οικογένεια, η οποία έγινε αμέσως μετά την επίσκεψη, δόθηκε η λύση οι μαθητές να προχωρήσουν σε κατ' ιδίαν διδασκαλία υπό την επίβλεψη του Γυμνασίου της Παλαιόχωρας Κρήτης, στο οποίο δίνουν εξετάσεις. Εκπαιδευτικοί του σχολείου ήταν σε επικοινωνία μαζί τους προκειμένου να δίνονται οι σχετικές κατευθύνσεις.

Η λύση που θα εφαρμοστεί από τον προσεχή Σεπτέμβριο αποσκοπεί στο να στηριχθούν οι ακριτικές περιοχές, τα παιδιά και οι οικογένειές τους. Με πράξεις και όχι με λόγια. Και σίγουρα όχι με σκηνοθετημένα βίντεο κλιπ».



ΣΥΡΙΖΑ: Θα αναδεικνύουμε τα προβλήματα όπου υπάρχουν

Στον υπουργό Παιδείας απαντά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας ότι «το χρέος του ιδίου, ως αρμόδιου Υπουργού, ήταν να έχει λύσει το πρόβλημα, προτού αυτό λυθεί με ιδιωτική πρωτοβουλία, όπως κι έγινε».

Επίσης, τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία «θα συνεχίσει να αφουγκράζεται τα προβλήματα της κοινωνίας, σε κάθε άκρη της Ελλάδας όπου κι αν βρίσκονται και να τα προβάλλει. Γιατί για εμάς ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας είναι ξεχωριστός και ιδιαίτερα σημαντικός»

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Ο κ. Πιερρακάκης θεώρησε σκόπιμο να μας ενημερώσει μέσω δήλωσής του πως «τα ζητήματα Παιδείας είναι πολύ σοβαρά».

Κατηγόρησε μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Πρόεδρό του, Στέφανο Κασσελάκη για «λαϊκισμό», επειδή ανέδειξε ένα πραγματικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στη Γαύδο. Παιδιά στα οποία το κράτος συμπεριφέρεται ως πολίτες Β΄ κατηγορίας κι αρνείται το δικαίωμά τους στην δημόσια εκπαίδευση.

Να τον ενημερώσουμε κι εμείς με τη σειρά μας, πως ακριβώς επειδή τα θέματα της Παιδείας είναι σοβαρά, εμείς οφείλουμε να αναδεικνύουμε τα όποια προβλήματα υπάρχουν. Να τον ενημερώσουμε, επίσης, πως λαϊκισμός δεν είναι το να ακούς την κοινωνία και να αναδεικνύεις τις υποσχέσεις που δεν γίνονται πράξη. Αντίθετα, αυτό αποτελεί χρέος μας.

Το χρέος του ιδίου, ως αρμόδιου Υπουργού, ήταν να έχει λύσει το πρόβλημα, προτού αυτό λυθεί με ιδιωτική πρωτοβουλία, όπως κι έγινε.

Εμείς θα συνεχίσουμε να αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα της κοινωνίας, σε κάθε άκρη της Ελλάδας όπου κι αν βρίσκονται και να τα προβάλουμε. Γιατί για εμάς ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας είναι ξεχωριστός και ιδιαίτερα σημαντικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: